Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Ecograf portabil cumpărat din banii strânși la Maratonul Internațional Sibiu, utilizat pe doi copii, aseară în accidentul de la Mediaș

Ecograf portabil cumpărat din banii strânși la Maratonul Internațional Sibiu, utilizat pe doi copii, aseară în accidentul de la Mediaș

Doi dintre copiii aflați în mașina care s-a oprit într-un cap de pod aseară, la Mediaș, au beneficiat de asistență medicală de urgență la fața locului, cu ajutorul unui ecograf portabil pe care SMURD l-a achiziționat din donațiile strânse la Maratonul Internațional Sibiu.

Echipajul SMURD care s-a deplasat aseară la locul unui accident rutier din Mediaș avea în dotarea ambulanței de terapie intensivă mobilă un ecograf portabil cu care a putut să excludă două afecțiuni grave care ar fi putut să apară la doi copii, în urma impactului. Aparatul a fost achiziționat din donațiile strânse la ultima ediție a Maratonului Internațional Sibiu. 

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență spun că ecograful portabil este esențial pentru realizarea unei ecografii rapide prin care se pot diagnostica hemoragiile interne în cazul pacienților cu mai multe traumatisme. În doar câteva minute, salvatorii pot afla dacă pacientul este în stare gravă și îl pot asista medical corespunzător până ajung cu el la spital. 

„În urma donațiilor dumneavoastră s-a achiziționat pentru SMURD TIM Sibiu, Echo Fast portabil! În aceasta seară l-am folosit pentru a exclude hemoperitoneul  și hemopneumotoraxul la doi copii de 8 și 9 ani dintr-un accident rutier la Mediaș! Încă o dată mii de mulțumiri prieteni dragi!”, este mesajul transmis de ISU, după intervenția de marți seara. Pentru ecograf s-a propus strângerea la maraton a sumei de 35.000 de lei. Până la final, s-au strâns 53.443 de lei.

Vă reamintesc, mai multe echipaje ISU, Ambulanță și IPJ au intervenit aseară, pe o stradă din Mediaș, unde o mașină în care se aflau nouă persoane a intrat într-un cap de pod. Mașina era condusă de un cetățean italian, iar pasagerii erau din județul Sibiu, patru dintre ei fiind copii (unul era un bebeluș de doar câteva luni). Din fericire, potrivit salvatorilor sibieni, cu toții au suferi doar răni ușoare. 

Citește și O mașină în care se aflau nouă persoane, dintre care patru copii, a intrat într-un cap de pod, în Mediaș

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus