Duminică,
22.05.2022
Acum
0°C

Ministerul Sănătății anunță prezența variantei Omicron la Sibiu. 183 de cazuri identificate până acum în România

Ministerul Sănătății anunță prezența variantei Omicron la Sibiu. 183 de cazuri identificate până acum în România

Prezența variantei Omicron între cazurile de coronavirus din județul Sibiu este confirmată miercuri de Ministerul Sănătății. DSP Sibiu a trimis zilele trecute la secvențiere trei probe ale unor pacienți suspectați că sunt infectați cu varianta Omicron. În ultimele 2 zile, Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” și INCDMM „Cantacuzino” au confirmat încă 91 cazuri noi de infectare cu tulpina Omicron a virusului Sars-Cov-2 în mai multe județe, printre care și Sibiu. Numărul cazurilor de infectare la nivel național cu varianta Omicron se ridică la 183.

Două suspiciuni de pacienți infectați cu SARS CoV-2, tulpina Omicron, au fost anunțate în 4 ianuarie de cei de la DSP Sibiu. Este vorba de un bărbat și o femeie, ambii în vârstă de 48 de ani, cu domiciliul în Italia și aflați în vizită la Sibiu. Probele au fost trimis în 5 ianuarie, la Mureș. Potrivit reprezentanților DSP, niciunul din cei doi nu era vaccinat împotriva SARS CoV-2.

Încă un caz suspect de infectare cu varianta Omicron este cel al unui bărbat de 33 de ani, întors din Italia, suspiciune ce a fost anunțată de autorități în 29 decembrie 2021. Rezultatele venite de la Mureș nu au fost concludente, context în care probele au fost trimise la Institutul din București.

Până la momentul redactării acestui material, DSP Sibiu nu a trimis nicio informare privitor la confirmarea vreunui caz.

În ultimele 2 zile, Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” și INCDMM „Cantacuzino” au confirmat încă 91 cazuri noi de infectare cu tulpina OMICRON a virusului Sars-Cov-2, transmite miercuri Ministerul Sănătății printr-un comunicat de presă. 

Este vorba despre 46 de bărbați și 45 de femei cu vârste cuprinse între 0 ani și peste 80 de ani din municipiul București și județele Brașov, Mureș, Constanța, Harghita, Ilfov, Sibiu, Tulcea, Argeș, Călărași, Maramureș, Călărași, Caraș Severin, Prahova, Satu-Mare, Timișoara.

Un număr de 9 persoane au istoric de călătorie în Marea Britanie, Italia și Portugalia, iar 40 sunt nevaccinate anti-COVID 19.

 

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Kukuruku

Acum 4 luni

numaram si bibilim cazurile din esantioane cand e clar ca cresterea rapida de dupa Craciun e de la Omicron. Pana una-alta spitalizarile scad. Aia conteaza, nu cati racesc.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus