Luni,
23.05.2022
Acum
0°C

Louis Lorant Virca, medieșeanul acuzat că a amenințat cu moartea un polițist: Am vrut să demonstrez că dacă eu vorbesc urât mă arestează și când mă duc cu probe, poliția nu face nimic

Louis Lorant Virca, medieșeanul acuzat că a amenințat cu moartea un polițist: Am vrut să demonstrez că dacă eu vorbesc urât mă arestează și când mă duc cu probe, poliția nu face nimic

Actualizare 27 aprilie

În ianuarie 2022, Louis Lorant Virca era reținut pentru 30 de zile, acuzat fiind că a trimis mai multe mesaje prin care amenința un polițist și familia acestuia cu moartea. Era nemulţumit de modul în care lucrătorul de poliţie instrumenta un dosar penal în care acesta avea statutul de victimă, au anunțat atunci procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

El spune acum că prin acele amenințări a vrut să demonstreze că poliția nu face nimic atunci când se aduc probe, dar acționează imediat împotriva lui.

”În 2018 mi s-a înscenat un dosar de distrugere de către rudele mele. Fără nicio probă, fără nimic.

Când am fost la poliție, am dat declarații la poliție, cu filmări, cu tot, cine e în spatele la tot, dar nu m-au ascultat. Au încercat să mă calce cu mașina în nenumărate rânduri.

I-am făcut reclamație polițistului la DGA. Martorul din dosar a luat mită de la tatăl meu, nimeni nu face nimic. Am făcut plângeri la parchet, din noiembrie, și nimeni nu face nimic. Se fac dosare pe vorbe. Am declarat că am dușmani și nu au făcut nimic.

Eu l-am înjurat și i-am zis una alta pentru a demonstra că dacă eu vorbesc urât mă arestează și când mă duc cu probe, poliția nu face nimic”, spune Virca.

În ianuarie împotriva lui s-a început urmărirea penală pentru ultraj în formă continuată.

”S-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspect pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj în formă continuată, ulterior, prin ordonanţa din data de 04.01.2022, fiind pusă în mişcare acţiunea penală împotriva sa pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj în formă continuată”, se arată în comunicatul transmis în luna ianuarie.

Cercetat acum pentru ultraj, Louis Lorant Virca a fost condamnat la închisoare cu suspendare în anul 2011, după ce DIICOT a destructurat o grupare locală, paramilitară, condusă de Horațiu Potra.

Acum, el susține că tot ce a făcut atunci a fost să fumeze cânepă luată de pe câmp.

”În 2010 mi s-a asociat numele cu Potra pentru un consum de cânepă de pe câmp, Am primit pedeapsă prea mare, pe vorbe, unde erau toți pe-o mână. Cel mai corupt Parchet din lume e Parchetul Sibiu și Mediaș. Alții omoară oameni pe stradă cu mașina și nu pățesc nimic, iau suspendare. Eu dacă înjur, mă duc la pușcărie.

Nu vreau numele meu să fie asociat cu corupția și hoția. Eu nu mint, așa să-mi ajute Dumnezeu dacă mint, dar eu nu mint, eu sunt omul lui Dumnezeu. Sunt om cu credință, pe mine mă iubește toată Rusia. Eu nu am avut legături cu Potra, eu, singurele legături pe care le am sunt în Moscova și în Cecenia”, a mai spus Virca.

Articolul inițial din 6 ianuarie 2022

Louis Lorant Virca, condamnat la închisoare cu suspendare pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor într-un dosar din 2011, este medieșeanul care este acuzat că l-a amenințat cu moartea pe un polițist din Mediaș.

Virca a fost reținut pentru 30 de zile după ce a trimis mai multe mesaje prin care amenința un polițist și familia acestuia cu moartea. Era nemulţumit de modul în care lucrătorul de poliţie instrumenta un dosar penal în care acesta avea statutul de victimă, au anunțat ieri procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

”S-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspect pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj în formă continuată, ulterior, prin ordonanţa din data de 04.01.2022, fiind pusă în mişcare acţiunea penală împotriva sa pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj în formă continuată”, se arată în comunicatul transmis ieri.

Cercetat acum pentru ultraj, Louis Lorant Virca a fost condamnat la închisoare cu suspendare în anul 2011, după ce DIICOT a destructurat o grupare locală, paramilitară, condusă de Horațiu Potra.

Potrivit DIICOT, „inculpaţii au cultivat, preparat, deţinut, transportat şi comercializat, pe raza judeţelor Sibiu şi Mureş, cantităţi mari de cannabis, obţinând venituri importante”.

Totodată, s-au descoperit arme care „în orice moment ar fi putut fi folosite de o celulă teroristă, la un act terrorist”.

La percheziţii, anchetatorii au descoperit foarte multe arme de foc şi arme albe, aceştia afirmând că gruparea era organizată şi funcţiona după principiile unei structuri paramilitare. "Din activităţile pe care le-am desfăşurat am stabilit că liderul grupării îşi antrena oamenii în zone din apropierea municipiului Sibiu şi Mediaş, în păduri, efectiv făceau trageri cu armamentul, făceau instruiri de luptă corp la corp, instruiri de supravieţuire în condiţii deosebite, se deplasau în acest sens cu maşini de teren, chiar organizaseră un soi de tabără militară la o fermă pe care o deţinea liderul grupării infracţionale. Toate armele pe care le-am găsit, mai ales armele de foc, sunt arme care în orice moment ar fi putut fi folosite de o celulă teroristă, la un act terorist. Interesant este şi faptul că la mai multe locaţii ale inculpaţilor au fost găsite raniţe pregătite cu tot echipamentul necesar, inclusiv cagule, arme albe, sprayuri iritante lacrimogene sau paralizante, schimburi de haine şi subţiri şi groase pentru anotimp rece, truse medicale, tot ce are nevoie o persoană antrenată să supravieţuiască într-un mediu ostil", susținea comisarul Traian Berbeceanu, pe atunci şeful BCCO Alba.  

Sursa foto: Pixabay.com

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

L

Acum 4 luni

Ce face SRI ...doarme ?
Raspunde

Che

Acum 4 luni

Hahaha In SRI se pare ca e o lupta interna “care pe care “ (atenție la răsărit )!
Raspunde

Unsibian

Acum 3 săptămâni

Acum nu mai ai "legături" nici cu Moscova nici cu Cecenia, eventual pe jos...cu ranița in spate.
Raspunde

Vasilikis

Acum 3 săptămâni

Cetățeanul asta zbuciumat este acum vedeta??? A se studia cu atenție profilul și trecutul individului. Despre implicarea organelor care nu oferă absolut nici o ,, SIGURANȚĂ ȘI ÎNCREDERE,, nici nu are rost sa vorbim! Când ați văzut ultima oara un echipaj de politie sau de jandarmerie în patrulare
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus