Vineri,
02.06.2023
Cer Senin
Acum
12°C

Am mâncat la Rhapsody - un restaurant asiatico-libanezo-vienez

Am mâncat la Rhapsody - un restaurant asiatico-libanezo-vienez

Am ajuns la Rhapsody într-o sâmbătă, la amiază. Eram curios de noul restaurant sibian așa că am decis să testez cât mai multe preparate din meniu, pe care le studiasem dinainte, pe una din aplicațiile de delivery din Sibiu.

Restaurantul s-a deschis în clădirea în care înainte era Piano, așa că aveam niște așteptări destul de ridicate. Când am ajuns, era gol. Și gol a rămas în cele două ore petrecute acolo. Un meniu în stilul celor vechi, scoase la imprimantă și plastifiate, cuprinde o paletă destul de largă de preparate, din mai multe zone ale lumii - un șnițel vienez, o supă asiatică, un fel doi libanez, niște paste australiene cu carne de struț și mai multe feluri de pizza. Ce mi-a rămas în minte în special a fost faptul că la pastele australiene, pentru 3 lei în plus, puteai alege ca preparatul să fie fără gluten.

Am comandat întâi Tom Kha Gai - „supă clară de pui Asia” scria în meniu. Preparatul era de fapt o supă aproape cremă, cu mult pui și legume. Din punctul meu de vedere, a fost vedeta zilei. Dulceagă la prima gustare, la înghițire lăsa în urmă o picățeală plăcută. 

La felul principal am ales Ras asfur libanez cu orez - practic, o tocăniță de pui cu ceapă. Orezul îmi dădea senzația că a fost făcut cu multă scorțișoară. Avea un sos prea diluat. Iar gustul era exact ca cel de la tocănița făcută în casă, nimic deosebit ori libanez despre el. Să nu mă înțelegeți greșit, n-a fost rău, am mâncat, dar mă așteptam la altceva. 

De partea cealaltă a mesei s-a comandat Thai Green Curry - pui cu legume thai, sos de cocos picant și orez basmati. Mult mai bun decât cel comandat de mine, preparatul mă așteptam totuși să fi fost mai picant. Dar ca să nu fiu chiar un Grinch al acestei cronici, o să mă rezum la atât - puțin mai pișcăcios de ar fi fost, i-aș fi furat farfuria din față colegului de masă (bine, nu mă pot abține - legumele păreau a fi din acelea congelate, cumpărate la pungă).

La desert am comandat o porție de Papanași Rhapsody. Fierți în crustă de migdale, pe ragout de portocale, gustul lor m-a luat prin surprindere inițial. Migdalele erau de vină. Nu eram obișnuit ca papanașii să aibă acest gust. La a doua degustare am descoperit că, luat câte puțin din fiecare - papanași, cu portocale și cu sos - rezulta un desert chiar plăcut. 

Pe toate acestea am plătit undeva la 115 lei. Mi-a lăsat impresia că se vrea să se ofere un amalgam de mâncăruri specifice mai multor zone, fără să stăpânească pe deplin vreuna din ele. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

7 comentarii

Marius

Acum 1 an

Cele doua farfurii de fel principal foarte urate din punct de vedere vizual.
Raspunde

Marius

Acum 1 an

Bani aruncati de pomana!
Raspunde

Pofticiosul

Acum 1 an

Un restaurant "cu de toate" ca saorma... Dar gustul preparatelor - mediocru...
Raspunde

Popa

Acum 1 an

In seara asta am intrat la patiseria Mario... nu stiu cum de pe Stefan cel Mare si am cumpart un foietaj cu varza. 8 lei bucata! Nu m-a dat pe spate! Era comestibil, avea varza, insa nu isi justifica pretul... Placintele cu varza de 2,50 lei de la placintaria de langa libraria Dacia Traiana de pe vremuri erau mai gustoase!
Raspunde

Marioara

Acum 1 an

Farfuriile arata nasol si mancare pare necomestibilă. Invătați să gatiți, nu mai dati bani aiurea pe criza asta!
Raspunde

Ciorapel

Acum 1 an

Noul Lillis? Prietenii știu de ce Succes
Raspunde

Ciorapel

Acum 1 an

E amprenta Lilli din Piata Mica. O fi bine, o fi rău? Jos pălăria pentru curajul de a investi în vremurile astea.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus