Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

VIDEO/ Protestul pentru Novak Djokovic s-a transformat într-un flash mob cu cruci albe

VIDEO/ Protestul pentru Novak Djokovic s-a transformat într-un flash mob cu cruci albe

Câteva zeci de persoane s-au adunat duminică, 9 ianuarie, în Piața Mare din Sibiu să protesteze pentru tenismenul sârb Novak Djokovic, care nu a fost primit în Australia pentru că nu este vaccinat anti-COVID19. Protestul este organizat de Doru Apostol, liderul manifestanților sibieni anti-vaccin. Aceștia s-au decis, în cele din urmă, să organizeze un flash mob.

Citește și „Protest la Sibiu, duminică: „Și eu sunt Novak Djokovic”

În Piața Mare din Sibiu are loc, în aceste momente, protestul „Și eu sunt Novak Djokovic” organizat de Doru Apostol. La fața locului sunt și jandarmii care au venit să se asigure că sunt respectate măsurile de protecție împotriva infectării cu virusul SARS CoV-2, cu atât mai mult cu cât marea majoritate a manifestanților nu poartă mască de protecție. Printre manifestanți se numără și preotul Cătălin Dumitrean, cel care slujește la Biserica de la Strada Dealului. Acesta a spus că este în calitate de jurnalist pentru un post de televiziune, dar că susține „dreptatea”.

Protestatarii au ținut în mâini cruci albe pe care scria „vaccinat” și în cadrul flash mob-ului au căzut la pământ fiind acoperiți cu saci negri. Au rămas în picioare doar cei care au avut scris pe cruce „Credință”, „Chiuvetă” sau „Isus Hristos”.

Doru Apostol a vorbit despre faptul că este împotriva codului QR, a certificatului verde și a vaccinării împotriva SARS CoV-2 dincolo de susținerea pentru tenismenul sârb.  

„Ne-am adunat în stradă pentru că vrem să-l susținem pe Novak Djokovic. Mi se pare inuman tratamentul la care este supus mai ales că el a dovedit de nenumărate ori că este aproape de oamenii defavorizați. (...) Autoritățile au hotărât să suspende dreptul lui de a participa la Australian Open și atunci ținând cont că el are și o abordare în care își manifestă și își declară susținerea către Biserică, către Dumnezeu mi se pare normal ca eu să fac un protest prin care să introduc elementul Cruce în povestea asta”, a spus Doru Apostol.

Protestatarii au spus că sunt împotriva constrângerii populației în ceea ce privește vaccinarea împotriva SARS CoV-2.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

17 comentarii

Mihai

Acum 2 ani

A inceput festivalul de teatru stradal de la sibiu

Raspunde

Mihai

Acum 2 ani

Teatru stradal in avanpremiera , la Sibiu

Raspunde

Vivi Dragan

Acum 2 ani

A ajuns ........ Apostol simbolul protestatarilor si mai nou la Romaniatv isi da cu parerea ca reprezentantul sibienilor.

Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Respect

Acum 2 ani

Bravo! Apărați-va drepturile ca vedem ce s-a întâmplat în Australia. Unde ziceau anul trecut ca nu vom fi niciodata obligați, uite ca am ajuns la doza 3 si cine stie ce o mai urma.

Raspunde

Kokos

Acum 2 ani

Mare Ti-e gradina , Doamne , si multi prosti sar gardul! Nu stiu de ce protesteaza , ca daca mor toti vaccinatii ei vor mosteni totul , deci ar trebui sa fie multumiti!

Raspunde

SibiAnus

Acum 2 ani

Stai linistit, ca asa e tot prostul: nu stie, dar isi da cu parerea.
Raspunde

Gica

Acum 2 ani

Iisus Hristos, Credință, Chiuvetă?!
Raspunde

Clau

Acum 2 ani

Cat de sinistru!!!!! Teatru ieftin, marca ,,Apostol,,. Doamne ferește mare ți-e gradina!
Raspunde

Radu

Acum 2 ani

E simplu. Legea trebuie respectată. Din cauza asta sunt unde sunt iar noi că națiune ne scufundam in mizerie și saracie
Raspunde

Visarion Raspopitul

Acum 2 ani

Apolinicule!
Raspunde

Aci Duțu

Acum 2 ani

de data asta nici 20 nu s-au adunat. e bine că se împuținează
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

No name

Acum 2 ani

Yuck!!!!
Raspunde

Nicușor von Șorliken

Acum 2 ani

De unde naiba au apărut lăturile astea în Sibiu? Apropo, mărețul scriitor RV ce mai face? L-am văzut protestând în fața uneia din casele lui Iohannis, se legase de branșamentul de curent!
Raspunde

Marius

Acum 2 ani

1. Domnii cu sacii sunt de la SOMA? 2. Baietelul in geaca verde oare ne poate spune de ce se afla in Piata Mare? 3. Putem intreba participantii care a fost ultimul trofeu castigat de Novak Djokovic? 4. Intrebare pentru Politia Locala: La momentul adunarii, masca de protectie a fost obligatorie? 5. Intrebare pentru SOMA: S-a curatat corespunzator spatiul inainte de intinderea celor prezenti? 6. Intrebare pentru Turnul Sfatului: Oare daca fac un protest in fata Inspectoratului Scolar, Prefectura, ISU, pentru riscul major cu care mi-am trimis copilul azi la scoala (teste lipsa, vaccin 5-11 ani lipsa) vor fi prezenti sa ma filmeze?
Raspunde

Ggg

Acum 2 ani

Sibiul are o gradina foarte mare...
Raspunde

Vaccinatu'

Acum 2 ani

Îl știu pe popa ăsta de când era elev și apoi student la teologie. Atunci părea că va avea o evoluție (socială și mintală) normală... N-ai fost să fie. Întortocheate-s căile Domnului.
Raspunde

Habemus suporterus

Acum 2 ani

Oamenii ăștia care au protestat reprezintă motivul pentru care am decis să mă vaccinez !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus