Marţi,
17.05.2022
Acum
0°C

Ion Ariton mediază conflictul din vârful PMP. ”Ne întâlnim la Sibiu”

Ion Ariton mediază conflictul din vârful PMP. ”Ne întâlnim la Sibiu”

Europarlamentarul PMP Eugen Tomac și președintele Cristian Diaconescu își dispută conducerea partidului, organizația fiind scindată în două tabere. Totul a început de la ideea fuziunii cu PNL, iar acum medierea dintre cele două facțiuni va fi condusă la Sibiu de președintele local, Ion Ariton, susține Eugen Tomac.

Într-un interviu acordat ziarului Adevărul, Tomac susține că actualul preşedinte al partidului, Cristian Diaconescu, a negociat cu PNL, în prezenţa sa, postul de ministru al Justiţiei.

Totodată, Tomac nu respinge o revenire în fruntea partidului şi crede că liderul actual, Cristian Diaconescu, are şanse mici să continue ca preşedinte, din moment ce ”70% din liderii PMP au solicitat un congres pentru a alege o nouă conducere”.

”Noi am convocat, împreună cu domnul Diaconescu - pentru că am avut o întâlnire cu domnia sa în urmă cu două zile - o întâlnire la Sibiu, la invitaţia domnului Ariton, preşedintele organizaţiei noastre de acolo. Ne vom întâlni la Sibiu şi vom stabili care este formula cu care este cel mai bine să mergem în congres pentru a ieşi mai întăriţi şi nicidecum mai dezbinaţi”, a declarat Tomac.

Întâlnirea urmează să se desfășoare la sfârșitul săptămânii, susțin sursele noastre, urmând ca congresul partidului care va decide noua conducere, să se desfășoare în 19 februarie.

”La congresul din 19 februarie nu se discută despre nicio fuziune. Statutul PMP prevede că o fuziune sau o alianţă se realizează cu 75% din voturile celor prezenţi la un congres. Deci cine a împins această discuţie în mod iresponsabil în spaţiul public n-a făcut decât un mare rău partidului. Eu ştiu ce înseamnă o fuziune, pentru că PMP a mai avut această experienţă cu UNPR, care a eşuat”, a mai declarat Tomac pentru Adevărul.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 977

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus