Vineri,
12.08.2022
Cer Senin
Acum
12°C

Goga, Regina Maria, gimnaziul de la Școala 4 și Școala Finlandeză își suspendă de mâine cursurile

Goga, Regina Maria, gimnaziul de la Școala 4 și Școala Finlandeză își suspendă de mâine cursurile

Patru școli din Sibiu își suspendă cursurile de mâine, 2 februarie, pentru opt zile. Printre ele se numără Școala Gimnazială „Regina Maria” și Colegiul Național „Octavian Goga.” Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean motivele țin de resursa umană.

De miercuri, 2 februarie, în patru școli din Sibiu se vor suspenda cursurile până în data de 4, respectiv 11 februarie. Trei dintre ele se închid de tot în timp ce la una doar elevii de gimnaziu vor învăța de acasă. Este vorba de Colegiul Național „Octavian Goga”, care își suspendă, în totalitate cursurile, Școala Gimnazială „Regina Maria”, de asemenea cu ore suspendate în totalitate, Școala Gimnazială Nr. 4 din Sibiu unde doar copiii de gimnaziu vor sta acasă și Școala Finlandeză care se va închide de tot până în 4 februarie. În acest context, elevii vor învăța de mâine on line.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Sibiu motivele suspendării cursurilor țin strict de resursa umană.

„Sunt foarte mulți profesori bolnavi la aceste școli care nu pot fi supliniți. Este foarte greu de reorganizat orarul și elevii ar avea de pierdut. În aceste condiții s-a luat decizia aprobării cererilor de suspendare a cursurilor la aceste unități de învățământ”, spune prof. Constantin Dincă, purtător de cuvânt al ISJ Sibiu.

Numărul de elevi și perioada suspendării cursurilor

-        Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu (72 de clase – 1951 elevi), perioada 02.02 – 11.02.2022;

-        Școala Gimnazială „Regina Maria” Sibiu (33 de clase – 996 elevi), perioada 02.02 – 11.02.2022;

-        Școala Gimnazială Nr. 4 Sibiu (pentru ciclul gimnazial – 12 clase – 379 elevi), perioada 02.02 – 11.02.2022;

-        Școala Gimnazială „Româno-Finlandeză Sibiu (15 clase – 211 elevi), perioada 02.02 -04.02.2022.

Vă reamintim că luni, 1 februarie, au fost raportate 225 de cazuri în școli și grădinițe, dintre care 176 de elevi și 49 de profesori.

Sursa foto: Arhiva TS

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

5 comentarii

Gigi contra

Acum 6 luni

Bucuria elevilor!
Raspunde

Horia

Acum 6 luni

Inspectoratul ne spune ca suspendarea este strict din cauza resursei umane si atunci ne arunca pe toti in online, in conditiile in care la MAREA SCOALA REGINA MARIA, foarte multi copii erau deja in online. Pentru scoala fizica nu e resursa umana, dar pentru scoala online exista? Au ajuns sa invete copiii de grupa 0 sa invete sa scrie si sa citeasca online? Inseamna ca sunt mari specialisti…. Emigrarea, singura solutie…
Raspunde

Tudor

Acum 6 luni

În on-line se poate asigura mai ușor resursa umană, având în vedere că sunt prof. în carantină/izolare, dar care intră și își țin orele on-line.
Raspunde

Mim

Acum 6 luni

Asa de competenti sunt ca scapa cu on. Line! Can o sa vedem rezultatele nu o sa ne mire.
Raspunde

Poplacean

Acum 6 luni

scoala finlandeza condusa de un ungur e pe bani,ca de aia de stat care fura si sapunul de la copii nu ma bag.acasa toti sa fiti isteti cu telefonul in mina si sa nu ginditi,invatati,cititi ca des scris sinteti ca un ekg faceti hieroglife
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus