Joi,
18.08.2022
Ceata
Acum
17°C

PSD Sibiu: Două măsuri vitale pentru sprijinirea turismului din România: acordarea voucherelor de vacanță și scutiri de impozite

PSD Sibiu: Două măsuri vitale pentru sprijinirea turismului din România: acordarea voucherelor de vacanță și scutiri de impozite

1. De la începutul acestui an, PSD a reușit să impună în programul de guvernare al Coaliției reintroducerea obligativității acordării voucherelor de vacanță, astfel încât o bună parte din români să-și cheltuie banii pe vacanțe și concedii în România, contribuind în mod semnificativ la sprijinirea turismului din țara noastră.

”Mă bucur că aceste vouchere de vacanță, pe care PSD le-a introdus atunci când eram ministru al Turismului, au devenit din nou funcționale, după ce au fost suspendate de către fosta guvernare PNL-USR. Mulți români vor alege din nou destinația turistică România și bineînțeles că, pe lângă aceste vouchere de vacanță, vor cheltui în țară și alți bani pentru distracții, cumpărături etc. Mai mult, aceste vouchere de vacanță au scos și vor scoate la lumină o bună parte din structurile de cazare (în special pensiuni) care funcționau la negru.

La toate întâlnirile pe care Comisia de Industrii, din care fac parte, le-a avut cu sectorul HORECA, reprezentanții din turism au cerut la unison reintroducerea voucherelor de vacanță”, a declarat deputatul Bogdan Trif, președintele PSD Sibiu și fost ministru al Turismului.

2. La propunerea Ministerului Finanțelor, au fost adoptate, prin OUG 11/2022, noi măsuri de sprijin pentru sectorul Horeca, cel mai afectat de pandemie. Ministrul PSD al Finanțelor, Adrian Câciu, a elaborat cadrul legislativ pentru prelungirea scutirii de la plata impozitului specific datorat de operatorii economici din domeniul HORECA pentru o perioadă de 180 de zile. Concomitent, s-a prevăzut și mecanismul de recalculare a impozitului specific datorat, în sensul scăderii acestei perioade din totalul de 365 de zile ale anului fiscal.

”Le transmit sibienilor că social-democrații vor continua să adopte, la nivel guvernamental, măsuri menite să îi sprijine în perioada pandemiei și nu numai. Toate aceste măsuri au la bază dialogul permanent cu reprezentanții mediului privat.

Putem depăși această situație dificilă doar ajutând agenții economici și angajații acestora”, subliniază Bogdan Trif.

Biroul de Presă al PSD Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

Muresan

Acum 6 luni

Vreau vouchere de acanta si scoaterea certificatului verde! URA!
Raspunde

Votant

Acum 6 luni

Cei care vor declara ca sunt impotriva certificatului verde si al vaccinarii obligatorii vor avea votul meu!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus