Joi,
29.09.2022
Ploi Scurte
Acum
20°C

Secția de Ortopedie a Spitalului Județean a primit o masă chirurgicală de ultimă generație 

Secția de Ortopedie a Spitalului Județean a primit o masă chirurgicală de ultimă generație 

Spitalul Județean Sibiu a primit o masă chirurgicală de ultimă generație, în valoare de 350.000 de lei.

Asociația „Împreună pentru Sănătate”, care a mai susținut și în trecut spitalul, alături de sponsorii atrași de aceasta, a făcut încă o donație, de această dată către Secția Clinică Ortopedie-Traumatologie a spitalului. A fost oferită o masă chirurgicală Stryker Berchtold Operon, prevăzută cu extensii ortopedice și pe care pot fi efectuate toate intervențiile specifice aceste specialități. 

„Masa ortopedică cea nouă vine într-un moment extrem de important în care aveam mare nevoie de ea. Înainte de a o primi, intervențiile se efectuau cu dificultate din cauza defectării vechii noastre mese. Suntem foarte bucuroși pentru cadoul primit și dorim să mulțumim în mod special familiei Cernătescu care a susținut financiar în totalitate această achiziție. Este cel mai bun exemplu de generozitate care se îndreaptă spre comunitate, spre oamenii care au nevoie, în cazul nostru pacienții. Sperăm ca acest gest sa fie un model de urmat și pentru alți oameni care doresc să ajute spitalul și comunitatea locală. Doresc să îi mulțumesc colegului și prietenului meu, doctorul Stanciu Teodor, pentru efortul depus în cadrul acestui proiect. De asemenea, mulțumesc Asociației <Împreună pentru Sănătate> și dlui. Cornel Benchea pentru implicare și promptitudine în achiziționarea echipamentului”, a declarat Conf.univ.dr. Mihai Roman, șeful Secției Clinice Ortopedie.  

Masa chirurgicală reprezintă evoluția tehnologică de ultimă oră în domeniu și va duce la creșterea calității serviciilor acordate pacienților, îmbunătățind actul medical dar și productivitatea personalului medical, anunță reprezentanții spitalului. Totodată, ea este concepută pentru a îmbunătăți siguranța pacienților și a personalului.

„Este o masă robustă dedicată intervențiilor ortopedice de orice tip și care oferă posibilitatea de a anexa extensii specifice ortopediei astfel încât să se poată opera toate segmentele articulare sau osoase. Ea permite orice tip de poziționare a pacientului pentru a avea acces la toate zonele anatomice. Are un design modular și un sistem de reglare pe înălțime, de înclinare laterală, cranială sau caudală, și pot fi mobilizate separat diverse segmente ale mesei, toate prin telecomanda. Masa permite, totodată, efectuarea intervențiilor chirurgicale sub control radiologic. Toate secțiunile blatului de masă sunt detașabile, permițând o mai mare adaptabilitate la dimensiunile corpului pacientului pentru poziționare și acces la anestezie. Masa poate fi configurată cu o linie completă de accesorii compatibile pentru a permite efectuarea tuturor tipurilor de intervenții chirurgicale ortopedice”, a mai explicat Dr. Mihai Roman. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus