Luni,
28.11.2022
Partial Noros
Acum
6°C

Noua intrare în Dumbrăveni a devenit magnet pentru accidente. Primarul: „Șoferii sunt de vină”

Noua intrare în Dumbrăveni a devenit magnet pentru accidente. Primarul: „Șoferii sunt de vină”

De aproximativ două luni, intersecția prin care se intră în localitatea Dumbrăveni este un adevărat magnet pentru accidentele rutiere. Oamenii se plâng de amenajarea intersecției, dar primarul spune că dacă șoferii ar fi mai atenți nu ar avea de ce să se întâmple incidente.

O sibiancă din Dumbrăveni s-a plâns pe rețelele de socializare de modul în care a fost amenajată intrarea în oraș. În fotografia atașată se poate observa un vehicul care a ieșit de pe carosabil și s-a oprit în fața casei femeii. 

„Imaginea este mai mult decât sugestivă și este recentă, de astăzi, dar nu-i prima dată când se întâmplă așa ceva, mai ales cu șoferi care nu sunt din zonă. Când vii dinspre gară și vrei să mergi spre oraș, înainte de a face stânga spre pod, șoseaua face un unghi de 90 de grade. Cum se vine pe o linie dreaptă în care, mulți șoferi apasă accelerația, în dreptul curbei se blochează și ajung cu mașina în șanțul din față, ceea ce generează accidente care pot fi și mai grave decât cel din această dimineață”, spune aceasta.

La rândul lor, alți localnici i-au răspuns sibiencei cu cazuri personale în care ei sau cei dragi au fost implicați în accidente în zona cu pricina.

„Trebuie făcut ceva acolo. Copilul meu a avut un accident anul trecut și-a făcut mașina praf, bine că nu a pățit el nimic și ceilalți”, se arată într-un comentariu. 

„Din păcate primăria din Dumbrăveni nu face nimic și soțul meu a avut accident acolo, dar noroc de la Dumnezeu că nu a pățit nimic decât mașina și nu a avut viteză asta l-a salvat. Și întâmplător în acel moment a trecut un echipaj de poliție și a văzut că nu a fost el vinovat dar destul că a trebuit să își repare singur mașina că primăria din Dumbrăveni dă din coate și nu administrează nimeni drumul acela care este foarte periculos pentru șoferi”, spune o altă persoană.

Contactat de reporterul Turnul Sfatului, primarul Emil Dârloșan a spus că ceea ce i-a stat în atribuții a făcut. Edilul dă vina pe inconștiența șoferilor care, spune el, conduc cu viteză și nu adoptă un comportament preventiv la volan.

„Sunt multe evenimente neplăcute. Totul se întâmplă din cauza șoferilor. E destul de dificil, să știți, pentru că sunt mulți tineri și multe persoane care nu vreau să spun cum au obținut carnetul. Dacă ar respecta normele de conducere preventivă, nu ar mai face accidente. Unii nu acordă prioritate, intră în intersecție fără să fie atenți, alții efectiv parcă adorm la volan și în loc să facă dreapta, merg în față direct. Am fost personal acolo, nu aveam semnele pregătite și m-am ocupat să fie presemnalizată intersecția, în mai multe praguri de viteză”, spune acesta.

Emil Dârloșan spune că în tot orașul se circulă cu viteză mare, indiferent de măsurile pe care le ia administrația locală. 

„În Dumbrăveni se circulă oricum cu mare viteză, indiferent de ce facem noi. ar trebui ca poliția să își facă treaba. În principal, în ultimele două luni au fost mai multe aici, la intrare. Înainte cele mai multe erau la trecerea de la Tribunal. ” 

Intrarea în Dumbrăveni era amenajată pe trecerea de cale ferată, care însă era neconformă. Cea nouă a fost pusă amenajată și deschisă traficului rutier în 2017. 

Sursa foto: Facebook/Adriana Maier

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

K.Samuel

Acum 9 luni

Întotdeauna e cetățeanul de vina. Cine altcineva? N-au nicio importanta marcajele, n-au nicio imporanță indicatoarele și alte mecanisme de preventie... evident ca nu. Cetățeanul e prost. Noi întotdeauna ne-am făcut treaba perfect, dar lucrurile ies prost. Am mai avut odată o discuție halucinanta cu cineva care susținea ca a făcut totul bine, dar produsul a fost prost. Românisme pure.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus