Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
7°C

Ciolacu: Este posibil să avem o majorare la toate veniturile, ţinând cont de impactul inflaţiei: "şi bugetari, şi privat, şi pensionari"

Ciolacu: Este posibil să avem o majorare la toate veniturile, ţinând cont de impactul inflaţiei:

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că este posibil ca în România să fie majorate toate veniturile, în funcţie de impactul inflaţiei.

Întrebat, la Palatul Parlamentului, dacă este posibil să crească pensiile şi salariile, Ciolacu a spus: "Este posibil să avem o majorare la toate veniturile, ţinând cont de impactul inflaţiei. Când spun toate veniturile, înseamnă şi bugetari, şi privat, şi pensionari. Este posibil să avem acest lucru. Cu toţii ne-am angajat în acest act de guvernare ca oamenii să trăiască mai bine şi să găsim soluţii pentru ei".

El a evitat să spună de când vor fi majorate aceste venituri.

"Toate aceste lucruri sunt în discuţie în acest moment. Sunt într-o coordonare economică. Vedem ce măsuri se iau pentru scăderea inflaţiei. Toate aceste discuţii pleacă în primul rând de la cauză. Haideţi să venim cu soluţiile cele mai bune pentru a rezolva cauza şi apoi mergem pe lanţul efectului", a menţionat liderul PSD, citat de Agerpres.

Ciolacu a mai spus că se bucură foarte mult că premierul a decis să meargă împreună cu ministrul Muncii la Comisia Europeană să discute despre pensiile din România.

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, declara tot luni că PSD ar trebui să întrebe Comisia Europeană dacă este posibilă optimizarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă la capitolul pensii, adăugând că liberalii sunt de acord cu creşterea pensiilor dacă sunt resurse la bugetul de stat.

"Noi vrem să ajutăm şi pe cei angajaţi în sectorul privat, de aceea venim cu aceste măsuri, nu doar pe pensionari sau pe cei din sectorul bugetar. Ci şi pe cei din sectorul privat, care plătesc. Să fim foarte atenţi: mărirea de pensii sau de salarii din sistemul bugetar vine din taxele pe care le plătesc cei din sectorul privat, de aceea este datoria noastră să îi ajutăm şi pe ei", afirma Cîţu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Vivi Dragan

Acum 2 ani

Poate ne explica pesedistii cum maresc veniturile in privat ca de gargara suntem satuli. In timp ce se pompeaza bani in bugetari unde nu prea sunt salarii minime ne scot ochii ca maresc salarul minim si asa cresc salarile in privat. Deci astia sunt pesedistii totul pentru bugetari si pensionari nimic pentru cei din privat. Poate pun de o greva fiscala privatii si apoi o sa vedem de unde iau bani pesedistii sa plateasca pensii si salarii.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus