Duminică,
03.07.2022
Ploi Moderate
Acum
20°C

Investiție de 5,94 milioane de lei pentru modernizarea sistemului de iluminat în Zona Industrială Vest

Investiție de 5,94 milioane de lei pentru modernizarea sistemului de iluminat în Zona Industrială Vest

Primăria Sibiu alocă aproape 6 milioane de lei pentru un proiect care prevede amenajarea unui sistem de iluminat public eco-eficient pe străzile din Zona Industrială Vest. Totodată, iluminatul existent, odată modernizat, va fi extins.

Mai exact, investiția are o valoare de 5,94 milioane de lei și presupune amenajarea sistemului eco-eficient, prin modernizarea celui existent, apoi extinderea acestuia pe străzile: Salzburg, Monaco (porțiunea pe care iluminatul public nu a fost încă modernizat), Barcelona, Turda, Lyon, Europa Unită, Milano, Munchen și Florian Rieger.

În contractul semnat cu asocierea de firme SC Flash Lighting Services SA & SC Electro-Con Impex SRL sunt prevăzute instalarea a 217 stâlpi de iluminat noi pe străzile menționate, pe care se vor monta 256 de corpuri de iluminat cu LED, realizarea unei rețele de cabluri în lungime de 7,7 km, crearea a două puncte de aprindere noi pentru iluminat și instalarea sistemului smart, de telegestiune, pe noua rețea de iluminat, ceea ce va permite dispeceratului monitorizarea și comanda de la distanță a funcționării acestuia.

Lucrările au un termen de 8 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor pentru a fi efectuate. Ele vor fi realizate în marea lor majoritate în zona verde de lângă trotuar astfel că nu vor afecta traficul în zonă, arată Primăria Sibiu. Ordinul de începere a lucrărilor se va emite în luna martie, când temperaturile exterioare vor permite execuția lucrărilor.

În 2021 a fost modernizat iluminatul public pe 61 de străzi din cartiere: Samuel Micu, Garibaldi, Liliacului, Paltinului, Călțun, Ceferiștilor, I.B. Deleanu, Petru Șpan, Moldoveanu, Negoi, Fochiștilor, Cărbunelui, Bucegi, Eftimie Murgu, Nicolae Titulescu, Frații Grachi, Locomotivei, James Watt, Dragoș Vodă, Bungardului, Vasile Aaron, Păcii, Ștefan cel Mare, Costache Negruzzi, Independenței, Berăriei, Gimnasticii, Lucian Blaga, Izvorului, Vârtopu, Constantin Noica, Budislavu, Hegel, Spartacus, Șerbota, Urlea, Ghețăriei, Axente Sever, George Enescu, Podragul, Diaconu Coresi, Țițeica, Galileo Galilei, Ion Creangă, Pantei, V. Hugo, Măgura, Lirei, Suru, Hipodromului, Oituz, Alexandru Ioan Cuza, Călugăreni, Mirăslău, Andrei Mureșanu, Eroilor, Porumbacului, Cernei, Luptei, Mărășești și Mărăști. 

De asemenea, s-a modernizat iluminatul în parcul Policlinicilor (str. H. Oberth), în parcarea Piața Teatrului și iluminatul arhitectural de la zidul cetății de pe b-dul Coposu. Acesta a fost extins pe străzile Viile Sibiului, Triajului și în rampa Ștefan cel Mare.

Lucrările au constat în:

  • înlocuirea corpurilor de iluminat vechi cu unele noi, cu LED
  • instalarea unor cabluri noi de alimentare cu energie electrică;
  • înlocuirea punctelor de aprindere a iluminatului

Lucrările de modernizare vor continua în cartiere și în 2022.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Firma de casa!

Acum 4 luni

astia tin iluminatul stradal stins pe calea dumbravii, dar merg in camp sa aprinda lumina! cum de castiga firma asta proiecte ?
Raspunde

Mister

Acum 4 luni

Iluminat public pt ce? Cred ca trebuie gandit Trotoare pentru pietoni nu de 50 de cm si treceri de pietoni...a fost camp cand ati dezvoltat aceasta zona, sunteti jenanti ca si administratie.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus