Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

AFOS Sibiu colectează alimente pentru refugiații din Ucraina: e greu să pleci de acasă doar cu un geamantan

AFOS Sibiu colectează alimente pentru refugiații din Ucraina: e greu să pleci de acasă doar cu un geamantan

Mai multe alimente care pot fi consumate în orice situație se strâng în aceste zile la Centrul Mitropolitan din Sibiu (Mitropolia Ardealului). Acestea vor ajunge în Republica Moldova și în Nordul României la refugiații care au plecat în urma războiului din Ucraina. Inițiativa aparține Federației Filantropia cu binecuvântarea Patriarhiei Române.

Asociația Filantropia Ortodoxă Sibiu (AFOS) face un apel către sibieni pentru donare de alimente și de bani, acțiune care să ajute refugiații de război din Ucraina.

Citește și „Casa albastră”, acasă pentru tinerii nimănui: Fără sprijin, copiii care ies din sistemul de protecție ajung direct în stradă

Alimentele trebuie să poată fi consumate oriunde așa cum sunt conservele, mâncarea pentru copii, laptele praf, biscuiții sau apă și nu făină, zahăr sau ulei. De asemenea, se pot dona și bani. Federația Filantropia a Patriarhiei Române va trimite  cele colectate către nordul țării și către Republica Moldova, acolo unde vor ajunge cei mai mulți dintre refugiați.

„Toate alimentele strânse vor ajunge la București și de acolo primul tir va pleca spre Republica Moldova unde va fi gestionat de Misiunea Diaconia care este și ea membră a Federației Filantropia. Un al doilea tir cu alimente va pleca spre nordul țării. Noi avem cămăruța milosteniei ca rezervă și suntem pregătiți și pentru cei care vor veni în Sibiu. Este un îndemn pentru noi toți. Vă dați seama ce înseamnă să pleci de acasă doar cu un geamantan fără să știi dacă mai găsești ce ai lăsat în urmă?”, spune preotul Adrian Roman, președintele AFOS Sibiu.  

Alimentele pot fi duse la Mitropolie, la parohiile autorizate sau pe strada Dealului, la nr. 13 între orele 9.00 și 15.00. De asemenea, pe poate dona direct, de pe site-ul Asociației Filantropia, AICI.

Citește și „Sibienii ajută mai mult refugiații decât autoritățile: de la transport, la masă și casă

Foto: trm.md Sursa Imaginii: Facebook/ Vadim Ghirda

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus