Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
8°C

România a închis spațiul aerian pentru toate avioanele rusești

România a închis spațiul aerian pentru toate avioanele rusești

Autoritatea Aeronautică Civilă Română a închis, începând cu ora 15:00, spaţiul aerian al României pentru toate zborurile regulate ale operatorilor înregistraţi în Federaţia Rusă, informează AACR printr-un comunicat.

"În contextul conflictului din Ucraina, Guvernul României a decis suspendarea ,,Acordului între Guvernul RS România şi Guvernul URSS privind transporturile aeriene civile, semnat la Bucureşti la 22.12.1976". În consecinţă, Autoritatea Aeronautică Civilă Română a emis NOTAM prin care, începând cu ora 15:00, spaţiul aerian al României a fost închis pentru toate zborurile regulate, cu sau fără aterizare pe aeroporturile din ţară, pentru aeronavele operatorilor înregistraţi in Federaţia Rusă. Excepţie de la această măsură fac zborurile umanitare şi cele de urgenţă"", se precizează în comunicatul remis Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, anunţase în jurul orei 14:00, că România a început început procedura de suspendare a dreptului de survol deasupra teritoriului său, precum şi a dreptului de aterizare pe teritoriul României pentru aeronavele care aparţin companiilor din Federaţia Rusă.

"Pot să prezint o serie de decizii pe care Task-force-ul le-a analizat şi le-a luat. În primul rând, că România a început procedura de suspendare a dreptului de survol deasupra teritoriului său, precum şi a dreptului de aterizare pe teritoriul României pentru aeronavele care aparţin companiilor din Federaţia Rusă. Aceste proceduri se vor derula în cursul acestei zile", a declarat Dan Cărbunaru, sâmbătă, la Palatul Victoria, la finalul şedinţei task-force pentru gestionarea situaţiei generate de agresiunea militară din Ucraina.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 490

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus