Joi,
22.02.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Viața în Kiev, în a 5-a zi de război. Ucrainenii stau la cozi pentru mâncare, lupte de stradă în aproape fiecare district

Viața în Kiev, în a 5-a zi de război. Ucrainenii stau la cozi pentru mâncare, lupte de stradă în aproape fiecare district

Magazinele alimentare s-au redeschis în Kiev la ora locală 8, anunță primăria orașului, după acestea au fost închise de sâmbătă din cauza interdicțiilor de circulație. Corespondentul la Kiev al The Economist a publicat pe twitter o fotografie în care se vad oameni la coadă pentru alimente. 

În a cincea zi de razboi, autoritățile locale anunță că au făcut toate eforturile pentru a deschide astăzi magazinele și pentru a le aproviziona cu alimente și lucruri de strictă necesitate. Autobuzele și-au reluat circulația de astăzi dimineață, la fel și metroul, dar acesta va circula la intervale mai lungi decât în mod normal.  

De asemenea, autoritățile locale atrag atenția șoferilor să nu circule pe linia de transport public, pentru că vor fi considerați sabotori sau agenți infiltrați ai Rusiei. Singurele vehicule care au voie să circule pe această bandă sunt cele care transportă echipament militar, ambulanțe și autobuze. "Orașul este sub legea marțială" se arată în comunicatul Primăriei Kiev. 

Citește și RĂZBOI ÎN UCRAINA. ZIUA 5

Primărie care atrage atenția locuitorilor să nu uite că "inamicul este aproape, și că există lupte de stradă în aproape fiecare district al orașului. De aceea, părăsiți locuințele doar în caz de strictă necesitate - dacă trebuie să cumpărați alimente sau medicamente", spune Mykola Povoroznyk, din partea autorităților. 

Kiev va organiza un centru umanitar pentru a distribui mâncare și produse de strictă necesitate pentru cei care au nevoie. Este anunțată și lansarea unei platforme online care să coreleze nevoile oamenilor din Kiev cu ceea ce pot oferi diferite asociații sau afaceri.

foto Oliver Carroll/twitter

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Canaris

Acum 1 an

Sau autobuzele si metroul circula ...Sau sunt lupte de strada in fiecare district al orasului.....Ca ambele nu se poate....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus