Miercuri,
05.10.2022
Partial Noros
Acum
15°C

Şeful Statului Major al Apărării salută sosirea militarilor francezi în România

Şeful Statului Major al Apărării salută sosirea militarilor francezi în România

Grupul tactic întrunit francez va executa, în principal, activităţi de instruire cu structuri ale Armatei României şi ale altor state aliate pentru realizarea interoperabilităţii şi derularea de acţiuni unitare, în această perioadă marcată de conflictul ruso-ucrainean, afirmă şeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, relatează Agerpres.

"Salut sosirea în România a militarilor francezi! Solidaritatea strategică a Franţei cu statele aliate de pe flancul estic al NATO, implicit România, se manifestă prin întărirea activă a posturii de apărare pe acest aliniament defensiv în faţa proliferării ameninţărilor Federaţiei Ruse împotriva păcii şi securităţii în Europa", a scris generalul Petrescu pe pagina sa de Facebook.

Potrivit şefului Statului Major al Apărării, "creşterea capacităţii de reacţie a forţelor naţionale şi suplimentarea capabilităţilor terestre şi aeriene aliate pe teritoriul României sunt măsuri eminamente defensive care urmăresc păstrarea echilibrului militar în această regiune a continentului european".

Ambasada Franţei la Bucureşti a anunţat, luni, că desfăşurarea în România a unor unităţi militare franceze, aparţinând batalionului considerat a fi vârful de lance al Forţei cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat al NATO, pentru a arma un grup tactic interarme compus din aproximativ 500 de militari, a fost accelerată.

Foto: g4media.ro

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Costel Horticultorul

Acum 7 luni

Altii care vin sa manance si sa bea, mocca si sa ne ocupe, ca nu care cumva sa cadem in sfera de influenta ruseasca si sa ne revenim economic, ca in anii 70. Sa mai stea si pe la ei pe-acasa.
Raspunde

1

Acum 7 luni

Demisia Petrescule, aerul ionizant iti dobora orice aparat de zbor !!! Mai consultati si un inginer cand ridicati un avion de la sol ! RUSINE !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus