Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Studenţii militari de la AFT şi-au donat o parte din mâncare: au strâns conserve şi borcane de compot din porţiile lor şi le-au făcut cadou refugiaţilor

Studenţii militari de la AFT şi-au donat o parte din mâncare: au strâns conserve şi borcane de compot din porţiile lor şi le-au făcut cadou refugiaţilor

Studenţii Academiei Forţelor Terestre (AFT) "Nicolae Bălcescu" s-au mobilizat şi au dus la unul dintre punctele de colectare din Sibiu donaţii pentru refugiaţii din Ucraina, care au ajuns deja la Sighetu Marmaţiei, fiind vorba în special despre măşti, dezinfectanţi, pături, dar şi o parte din hrană.

"Pentru noi este foarte important să ne încurajăm studenţii să fie alături de cei aflaţi în suferinţă. De-a lungul timpului, Academia a reuşit să construiască o platformă civică puternic ancorată în viaţa comunităţii noastre. Acum a fost unul din momentele în care am putut să dovedim că nu sunt doar vorbe, ci sunt şi fapte care să însoţească ceea ce noi, ideologic, ne-am fixat", a declarat marţi, pentru AGERPRES, locotenent colonel Daniel Dorobanţu, şeful Biroului Secretariat de la Academia Forţelor Terestre.

Ideea acestei campanii umanitare îi aparţine unei studente din anul II, o tânără în vârstă de 20 de ani.

"Văzând pe site-urile de socializare postări despre oameni care au nevoie de ajutorul nostru, ne-am gândit că este un prilej foarte bun pentru a lua o iniţiativă şi a-i ajuta. Noi, studenţii Academiei Forţelor Terestre 'Nicolae Bălcescu' din Sibiu, am decis să donăm o parte din raţia noastră de mâncare ucrainenilor greu încercaţi", a precizat student caporal Carmen Haşegan.

Carmen Haşegan spune că a mai făcut campanii umanitare, dar înainte să fie studentă la Academia Forţelor Terestre.

Prima dată, studenţii militari au strâns conservele şi borcanele de compot din porţiile lor şi le-au făcut cadou refugiaţilor. Ulterior, studenţii şi cei din AFT au strâns pături, măşti, dezinfectanţi şi produse de igienă pe care le-au donat pentru refugiaţii ucraineni.

Imaginile din Ucraina, mai ales cele cu copiii speriaţi, i-au impresionat şi pe studenţii de la Academia Militară din Sibiu.

"În momentul de faţă, ucrainenii trec prin momente dificile şi trebuie ajutaţi prin orice mijloace posibile. Am văzut imagini cu copii care trec prin momente grele şi trebuie ajutaţi să treacă prin aceste momente mai bine, să vadă că sunt sprijiniţi de toată lumea ca să treacă cu uşurinţă prin momentele acestea, chiar dacă este greu", a spus student caporal Vlad Rusu.

Studenţii de la AFT Sibiu ne îndeamnă pe toţi să ajutăm, dacă avem posibilitatea.

"Realitatea din ultimele zile ne-a făcut să realizăm cât de important este să ajuţi, de aceea noi am dus mai departe ideea colegei noastre şi considerăm că toţi cei care au puţin mai mult decât strictul necesar ar trebui să vină în ajutorul celor care au nevoie", a menţionat student caporal Nicoleta Dănăilă.

Academia Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu" din Sibiu este una dintre cele mai importante instituţii de învăţământ militar din România. Aici atmosfera este una normală, însă vigilenţa s-a instaurat odată cu izbucnirea războiului din ţara vecină.

"Ne desfăşurăm activitatea în condiţii normale. Procesul educativ continuă. Rămânem vigilenţi şi suntem pregătiţi să executăm ordinele celor din eşalonul superior, dacă situaţia, la un moment dat, o va impune", a concluzionat locotenent colonel Daniel Dorobanţu, şeful Biroului Secretariat de la AFT.

foto AFT Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus