Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Rusia: Serghei Lavrov afirmă că un al treilea război mondial va fi nuclear şi distructiv

Rusia: Serghei Lavrov afirmă că un al treilea război mondial va fi nuclear şi distructiv

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a declarat miercuri că, dacă ar fi să aibă loc un al treilea război mondial, acesta ar implica arme nucleare şi ar fi distructiv, a relatat agenţia de presă RIA, scrie Reuters, citată de Agerpes.

Şeful diplomaţiei ruse a mai spus că Rusia, care a lansat săptămâna trecută un atac în Ucraina pe care îl numeşte "operaţiune militară specială", s-ar confrunta cu un "pericol real" dacă Kievul ar obţine arme nucleare.

Rusia nu va permite Ucrainei să obţină arme nucleare, a insistat Lavrov, citat de TASS.

Serghei Lavrov a mai declarat că apartenenţa Peninsulei Crimeea - anexată ilegal de către Rusia de la Ucraina în 2014 - este în afara oricăror discuţii şi că aceasta aparţine Rusiei.

Şeful diplomaţiei ruse a afirmat că Rusia este gata pentru următoarea rundă de negocieri cu Ucraina, dar că "puterea de la Kiev tărăgănează procesul de negocieri la indicaţiile SUA".

Serghei Lavrov a mai spus că Rusia era pregătită pentru introducerea de sancţiuni împotriva ei, dar că "a fost uimită să vadă că aceste măsuri au vizat sportivi, reprezentanţi ai intelectualităţii, actori, angajaţi ai mass-media".

Marţi, ţările membre ale Uniunii Europene au dat undă verde pentru a interzice difuzarea pe teritoriul UE a media de stat ruse RT şi Sputnik şi pentru a exclude "anumite bănci ruse" din sistemul internaţional de plăţi SWIFT.

Apelurile la o suspendare a Rusiei din sport după invadarea Ucrainei au crescut în greutate după o scrisoare deschisă adresată preşedintelui CIO, Thomas Bach, şi preşedintelui IPC, Andrew Parsons, în care se cere suspendarea Rusiei şi a Belarusului şi interzicerea sportivilor acestor ţări de la evenimente, cu efect imediat. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus