Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Ministerul Sănătății vine cu explicații cu privire la administrarea iodurii de potasiu în cazul unei explozii nucleare. ”Nu trebuie utilizată în mod profilactic”

Ministerul Sănătății vine cu explicații cu privire la administrarea iodurii de potasiu în cazul unei explozii nucleare. ”Nu trebuie utilizată în mod profilactic”

Ministerul Sănătății informează astăzi, printr-un comunicat de presă, că administrarea iodurii de potasiu nu se poate face preventiv, pentru a preîntâmpina posibile complicații în cazul unei explozii nucleare.

”Iodura de Potasiu nu trebuie utilizată în mod profilactic, deoarece poate provoca afecțiuni ale glandei tiroide.

În caz de urgență datorată unui posibil incident nuclear, administrarea comprimatelor de Iodură de Potasiu se face doar în primele ore, iar Ministerul Sănătății organizează asigurarea stocurilor, conform recomandărilor Institutului Național de Sănătate Publică.

Producerea și stocarea acestui produs sunt asigurate de către SC Antibiotice SA și Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale”, anunță ministerul.

Se anunță, de asemenea, că în caz de nevoie, iodura de potasiu va fi distribuită în cel mai scurt timp populației de către autoritățile de sănătate publică din fiecare județ.

Incendiu la cea mai mare centrală nucleară din Europa

În noaptea de joi spre vineri, în urma bombardamentelor cu rachete, un incendiu s-a propagat la centrala atomică din Zaporijie, din sudul Ucrainei, cea mai mare ca putere din Europa, iar intervenția pompierulor a fost îngreunată de tirul armatei ruse.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat, într-o înregistrare video, că arde cea mai mare centrală nucleară din Europa, făcând apel la cetăţenii europeni să le atragă atenţia propriilor politicieni.

În cele din urmă incendiul a fost stins de pompierii ucraineni.

Citește și:

Speriați de amenințările nucleare din Rusia, sibienii au luat farmaciile la rând în căutare de iod

Forţele ruse au preluat controlul asupra centralei nucleare de la Zaporojie

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus