Marţi,
31.01.2023
Innorat
Acum
-1°C

Consistoriul Evanghelic Sibiu cedează administrației din Bistrița ultimul turn de apărare, aflat încă în picioare. ”Vom face un teatru de vară cu bani europeni”

Consistoriul Evanghelic Sibiu cedează administrației din Bistrița ultimul turn de apărare, aflat încă în picioare. ”Vom face un teatru de vară cu bani europeni”

Primăria Bistrița anunță că a primit promisiunea Consistoriului Evanghelic Sibiu că Turnul Dogarilor va fi transmis în proprietatea sa, pentru a fi reabilitat și administrat de comunitate, transmite Timpul Online, ziar din Bistrița.

”Atât turnul, cât și zidul vechi vor face obiectul unei restaurări din bani europeni. În ceea ce privește terenul de lângă Turnul Dogarilor, acesta va fi amenajat sub forma unui teatru de vară, tot din bani europeni. Până una-alta îl folosim așa cum este și îl folosim cu succes, după cum s-a putut constata anul trecut la evenimentul organizat de Primărie în parteneriat cu Asociația Mocănița Transilvaniei”, a declarat primarul Bistriței, Ioan Turc.

Turnul Dogarilor din zona parcului municipal, singurul care a mai rămas din cele 18 turnuri de strajă ale sistemului de fortificaţii al Bistriței, are o înălţime de 25 de m.

Construcţia are trei nivele, din care cele superioare au spaţii cu încăperi şi ferestre. Partea inferioară, necompartimentată, a fost folosită ca magazie, având un portal masiv spre oraş. De aici se asigura, printr-un tunel subteran, legătura cu Abaţia Benedictinilor, de unde tunelul continua spre Biserica Evanghelică, ca apoi să ajungă pe dealul fostei cetăţi de pe Burich, un deal situat în apropierea oraşului.

Sursa foto: Timpul Online

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Dracul liber

Acum 11 luni

Si tunelurile acelea erau, evident, tuneluri energetice, mostenite de sasi de la daci...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus