Vineri,
30.09.2022
Cer Senin
Acum
13°C

Un sibian a găsit în curtea casei o grenadă din cel de-al doilea război mondial. Pirotehniștii au intervenit

Un sibian a găsit în curtea casei o grenadă din cel de-al doilea război mondial. Pirotehniștii au intervenit

Un bărbat din Sibiu a descoperit în această după amiază, în timp ce lucra în curtea locuinței, o grenadă ofensivă din cel de-al doilea război mondial. Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Cpt Dumitru Croitoru" al județului Sibiu a intervenit la locuința bărbatului, de pe strada General Nicolae Ioniță Dăscălescu, pentru asanarea grenadei.

„S-a procedat la cercetarea, identificarea și ridicarea în vederea transportării, depozitării  și distrugerii ulterioare. Pirotehnicienii sibieni informează cetățenii să manifeste prudență la identificarea unor elemente de muniție rămase neexplodată și să apeleze numărul de urgență 112”, transmite Alina Voina, purtător de cuvânt al ISU Sibiu

În cazul în care descoperiți muniţie rămasă neexplodată să respectați următoarele măsuri de prevenire:

 - nu atingeți aceste elemente.

- nu le loviți sau nu le mișcați din locul în care le-ați găsit,

- nu încercați să le  demontați componentele muniţiei sau le  transportați, depozitați în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi,

-️anunțați ISU sau Poliţia prin telefonul de urgenţă 112  pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus