Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Rusia numeşte un primar prorus în oraşul Melitopol, care le cere locuitorilor să se adapteze la noua realitate

Rusia numeşte un primar prorus în oraşul Melitopol, care le cere locuitorilor să se adapteze la noua realitate

Rusia a instalat un administrator pro-rus în oraşul Melitopol din Ucraina, unul dintre primele teritorii cucerite de forţele ruse de la începutul invaziei, relatează DPA, citat de Agerpres.

Aleasa locală pro-rusă Galina Danilcenko a fost numită după ce primarul ales al oraşului Melitopol, Ivan Fedorov, a fost răpit de trupele ruse, conform Kievului.

Galina Danilcenko le-a cerut locuitorilor din acest oraş din sudul ţării "să se adapteze la noua realitate".

Ea le-a mai solicitat localnicilor să nu mai demonstreze împotriva forţelor de ocupaţie ruse şi a subliniat că încă există persoane în oraş care ar încerca "să destabilizeze situaţia şi să provoace o reacţie necorespunzătoare".

Galina Danilcenko intenţionează să creeze un Comitet de Alegere al Poporului pentru a rezolva problemele din oraşul Melitopol, unde locuiesc 150.000 de persoane, şi din regiunea Melitopol.

În acelaşi timp, conform Moscovei, luptătorii separatişti proruşi din estul Ucrainei au capturat părţi din oraşul Sievierodoneţk.

"Unităţi ale Republicii Populare Lugansk au blocat părţile de est şi de sud ale oraşului", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov, conform agenţiei ruse de ştiri Interfax, preluată de Reuters.

Armata ucraineană a raportat anterior că o ofensivă rusă este iminentă în respectivul oraş din regiunea Lugansk.

Surse ruseşti au spus de asemenea că forţele ruse continuă să atace oraşul Popasna din apropiere de Lugansk şi că separatiştii au ocupat părţile nordice ale oraşului.

În acelaşi timp, purtătorul de cuvânt al armatei ruse a mai declarat că trupele ruse au distrus 3.687 de instalaţii militare ucrainene până acum.

Reuters menţionează că declaraţia nu poate fi verificată din surse independente.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Elly

Acum 2 ani

Ce bine ar fi sa avem si noi primari si presedinti pro romani.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus