Joi,
18.04.2024
Light Intensity Drizzle
Acum
6°C

VIDEO Bărbat prins de Poliție după ce a aruncat la gunoi mai mulți cățeluși

VIDEO Bărbat prins de Poliție după ce a aruncat la gunoi mai mulți cățeluși

Un bărbat a fost reclamat la poliție după ce a fost surprins că târa pe stradă un câine și într-o plasă transporta mai mulți pui. Autoritățile au descoperit că abandonase câinele la un adăpost, iar puii îi aruncase la gunoi.

Cea care a sesizat problema la poliție a fost o medieșeancă. Femeia a sunat la Protecția Animalelor ieri, în jurul orei 16, spunând că pe strada Morii din localitatea Ighișul Nou, un bărbat târăște un câine și transportă mai mulți pui de câine într-o plasă. Ulterior, cea care a făcut sesizarea le-a și adoptat pe cele cinci animale.

„În urma intervenției rapide a polițiștilor din cadrul Biroului de Ordine Publică Mediaș, s-a reușit identificarea persoanei în cauză. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 34 de ani, din localitatea Ighișul Nou, în curtea imobilului unde domiciliază bărbatul, într-o plasă aflată într-un tomberon, fiind găsiți abandonați patru pui de câine, având 1-2 zile de la naștere. În urma cercetărilor efectuate de către polițiști, s-a stabilit că bărbatul, după ce ar fi târât câinele pe stradă, l-a predat unui adăpost de animale”, transmite Elena Welter, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu.

Cercetările au fost preluate de către polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Sibiu, medicul veterinar din cadrul biroului examinând cele cinci animale (câinele femelă și cei patru pui) și întocmind fișele de observație clinică.

În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunilor de maltratarea și schingiuirea animalelor, respectiv despărțirea puilor de mamă până la vârsta de opt săptămâni de viață. În dosarul penal instrumentat de către polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Sibiu, cercetările continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaș.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Un sibian

Acum 2 ani

UN CARACTER JEGOS!!!

Raspunde

2cents

Acum 2 ani

Mai bine mai tarziu decat niciodata
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus