Luni,
28.11.2022
Partial Noros
Acum
7°C

ADI ECO Sibiu organizează o campanie de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice în județul Sibiu. Programul acțiunilor

ADI ECO Sibiu organizează o campanie de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice în județul Sibiu. Programul acțiunilor

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Eco Sibiu, în parteneriat cu Eco Positive, lansează un nou program care vine în sprijinul sibienilor și al autorităților locale. Programul vizează implicarea și responsabilizarea tuturor în domeniul protecției mediului, prin colectarea corectă și trimiterea la reciclare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și a Deșeurilor de Baterii și Acumulatori (DBA). Acțiunile vor începe de mâine, 17 martie, și vor avea loc în mai multe localități ale județului.

„Avem o misiune importantă, de anvergură națională: vrem să creștem cota de colectare a  deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) în România. Asta înseamnă să creștem nivelul de informare al populației, să determinăm schimbarea obiceiurilor și să creăm infrastructura necesară colectării selective a DEEE”, a declarat spune Cristian Ionescu, Manager Operațiuni în cadrul Eco Positive S.A.

Programul stabilit în cadrul acestui parteneriat debutează în luna martie, prin acțiuni de colectare ce se vor desfășura în Poiana Sibiului (17 martie), Gura Râului (18martie), Cisnădie (19 martie), Păuca+ Apoldu de Jos (24 martie) și Dumbrăveni (25 martie). Aceste activități de mediu se desfășoară alături de autoritățile locale, Eco Positive și RoEcollect, operator partener de colectare și promotor al reciclării deșeurilor electrice în județul nostru.

„Legislația specifică și obligativitatea colectării selective a DEEE au ca motivații principale protecția mediului, a sănătății populației și a resurselor pământului de efectele negative, iremediabile, ale deșeurilor electrice. Împreună cu administrațiile locale și OIREP-ul Eco Positive dezvoltăm proiecte de mediu care produc schimbări benefice pe termen mediu și lung”, a declarat Claudia Iordănescu, Director Executiv ADI ECO Sibiu.

Pentru comenzi de preluare gratuită a deșeurilor electrice și electrocasnice de la domiciliu sau de la sediul persoanelor juridice vă invităm să apelați zilnic, de luni până vineri, numărul de telefon 0800.444.800 (număr gratuit) sau la 0755 406 406 între orele 9-17! Comenzile se pot face și on-line prin formularele disponibile pe www.colecteaza.ro. Conform procedurii de funcționare a serviciului, după ce ați făcut o comandă, veți fi contactat de echipajul de colectare RoEcollect. Împreună veți stabili ziua şi intervalul orar în care va avea loc ridicarea deşeurilor electrice. Persoanelor juridice li se oferă documentele necesare de casare.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus