Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Cum pot primi sibienii cei 20 de lei pe zi oferiți pentru ajutorarea refugiaților ucraineni

Cum pot primi sibienii cei 20 de lei pe zi oferiți pentru ajutorarea refugiaților ucraineni

După o inspecție a funcționarilor locali, în fiecare lună la sediul Primăriei trebuie depuse o serie de acte, este rezumatul pașilor care trebuie urmați.

Administrația locală anunță că a demarat procedurile de decontare a cheltuielilor cu hrana pentru sibienii care găzduiesc refugiați ucraineni. Este vorba de cei 20 de lei pe zi pentru fiecare persoană găzduită, sumă stabilită în baza unei ordonanțe de urgență emisă de Guvern și publicată în Monitorul Oficial din 27 februarie 2022.

”Primul pas este informarea Direcției de Asistență Socială la numărul de Tel Verde 0800811822, imediat ce persoanele sunt primite în gazdă. Asistenții sociali se vor deplasa în teren pentru verificarea situației”, descriu reprezentanții administrației locale primul pas.

Decontarea cheltuielilor se face lunar, iar în vederea acestui lucru trebuie întocmit un dosar format dintr-o cerere-tipă, o declarație pe proprie răspundere privind realitatea informațiilor, copia actelor de identitate al sibianului care cere decontarea și a refugiaților ucraineni, documente referitoare la spațiul în care aceștia au fost găzduiți și un extras de cont. ”În cerere se va preciza numărul persoanelor găzduite, numele și prenumele acestora, localitățile din care aceștia declară că provin și intervalul de timp pentru care solicită decontarea cheltuielilor cu hrana”, detaliază reprezentanții administrației locale.

Dosarele astfel întocmite trebuie depuse în primele trei zile lucrătoare ale fiecărei luni la sediul Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Sibiu (bd. Victoriei nr.1-3, cam.S2) sau trimise online, pe adresa de email: [email protected]. ”Decontarea cheltuielilor se face pentru luna precedentă, dacă cererea este depusă în termenul amintit. Cererile depuse după acest termen se soluționează în luna următoare.

 

Documentele necesare

Sursa: comunicat Primăria Sibiu

- O cerere tip, care poate fi descărcată de pe următorul link: https://www.sibiu.ro/ro2/pdf/formulare/DAS_cerere_privind_decontarea_cheltuielilor_cu_hrana_pentru_cetatenii_straini_sau_apatrizii_gazduiti.pdf

- o declarație pe propria răspundere cu privire la realitatea informațiilor cuprinse în cerere, modelul fiind disponibil pe următorul link: https://www.sibiu.ro/ro2/pdf/formulare/DAS_model_cerere_pe_propria_raspundere.pdf

- copia actului de identitate al solicitantului

- documente care atestă dreptul de folosință asupra locuinței în care sunt găzduite persoanele refugiate

- copii după documentele de identitate ale persoanelor găzduite (după caz)

- un extras de cont al solicitantului pentru a atesta contul în care vor fi virate sumele

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Marius

Acum 2 ani

ori faci un gest umanitar ori deschizi cantina .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus