Sâmbătă,
02.07.2022
Partial Noros
Acum
24°C

Forţele armate ale Ucrainei lansează contraofensive în mai multe zone, anunţă un consilier prezidenţial

Forţele armate ale Ucrainei lansează contraofensive în mai multe zone, anunţă un consilier prezidenţial

Forţele armate ucrainene lansează contraofensive împotriva forţelor ruse "în mai multe arii operaţionale", a scris miercuri pe Twitter consilierul prezidenţial Mihailo Podoliak, potrivit dpa, citat de Agerpres.

"Aceasta schimbă în mod radical dispoziţiile părţilor", a adăugat el, fără alte detalii.

Reuters nu a putut verifica aceste comentarii.

Într-o trecere în revistă a modului de desfăşurare a ostilităţilor, Statul Major al forţelor armate ale Ucrainei a vorbit despre "ostilităţi de mare intensitate", dar nu a precizat unde anume se dau cele mai grele lupte.

Oficiali ucraineni au spus totodată că bilanţul victimelor este în creştere din cauza războiului declanşat în momentul în care Rusia a invadat Ucraina la 24 februarie.

Serviciile de urgenţă din Harkov, regiune din estul Ucrainei, au anunţat miercuri că cel puţin 500 de rezidenţi ai oraşului cu acelaşi nume au fost ucişi.

Iar procurorul general Irina Venediktova a transmis pe Facebook că de la începerea conflictului 103 copii au fost ucişi. Ea a mai menţionat că forţele ruse au lovit peste 400 de centre de învăţământ, 59 dintre ele fiind distruse.

Guvernatorul regiunii Cernigău (nordul Ucrainei), Viaceslav Ceaus, a declarat că principalul oraş din regiune, Cernigău, nu are energie electrică, acelaşi lucru fiind valabil şi pentru alte aşezări din zonă.

Însă Ceaus a declarat că forţele armate ucrainene "sunt puternice şi provoacă lovituri dure duşmanului rus în fiecare oră". 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aliona Tiribombă

Acum 3 luni

Se duc la macel, in loc sa se inteleaga ca oamenii.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus