Duminică,
02.10.2022
Parțial Noros
Acum
15°C

Zece taximetriști sibieni au dat mii de lei unor pretinși primari, procurori și avocați

Zece taximetriști sibieni au dat mii de lei unor pretinși primari, procurori și avocați

Cinci bărbați sunt cercetați de poliție după ce ar fi pretins că sunt primari, procurori sau avocați, ca să convingă zece taximetriști din Sibiu să le dea mai mulți bani. În total, infractorii au reușit să scoată 8.300 de lei de la victime. Doi dintre suspecți au fost reținuți ieri. Gruparea infracțională este formată din tineri din Dâmbovița, Mureș și Gorj.

În fapt, polițiștii sibieni au constatat că în perioada 24 iulie – 10 octombrie 2021, doi bărbați din Dâmbovița, în vârstă de 19 și 26 de ani, ar fi creat conturi în sisteme de plată on-line folosind datele de identitate reale a cinci persoane, fără însă a avea acordul acestora, conturi pe care le controlau efectiv. Ulterior, acces la aceste conturi au acordat altor trei bărbați, cu vârsta cuprinsă între 21 și 26 de ani, domiciliați în județele Gorj și Mureș.

Folosindu-se de aceste date de cont, cei cinci bărbați au apelat telefonic, în perioada anterior menționată, zece sibieni, șoferi de taxi, iar sub prezentarea unor calități  mincinoase (avocat, procuror, primar), asumate cu scopul de a câștiga încrederea și totodată de a-i induce în eroare, le-au solicitat efectuarea mai multor tranzacții prin intermediul unui serviciu plată on-line, sub pretextul prestării unor comisioane și cu promisiunea restituirii sumelor tranzacționate. Ulterior, după ce sumele erau virate, aceștia nu mai răspundeau la telefon, fără a mai restitui sumele respective.

Totodată, din cercetări a reieșit faptul că după efectuarea tranzacțiilor, aceștia își transferau sumele respective prin intermediul unor sisteme online de transfer bancar și de pariuri, în conturi personale deschise la diferite bănci comerciale. Valoarea totală a prejudiciului cauzat este de aproximativ 8.300 lei, în cursul urmăririi penale fiind instituită măsura sechestrului asiguratoriu pentru prejudiciul cauzat.

Dosarul este deschis pentru zece infracțiuni de înșelăciune și șase de fals informatic. O echipă complexă de polițiști din cadrul Biroului Investigații Criminale Sibiu, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratelor de Poliție Județene Dâmbovița, Gorj și Mureș și a luptătorilor din cadrul Serviciilor de Acțiuni Speciale din cadrul inspectoratelor de poliție anterior menționate, au pus în executare trei mandate de percheziție domiciliară pe raza județelor Dâmbovița, Mureș și Gorj, precum și cinci mandate de aducere pentru cei cinci bărbați bănuiți de săvârșirea acestor fapte, iar până în prezent doi bărbați au fost reținuți. Astăzi vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Cercetările în acest dosar continuă, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus