Marţi,
21.03.2023
Cer Senin
Acum
11°C

Expoziția desenelor copiilor din Ucraina va fi vernisată joi, la Biblioteca ASTRA

Expoziția desenelor copiilor din Ucraina va fi vernisată joi, la Biblioteca ASTRA

Stanislav Lypovskyi, președinte al Organizației pentru Tineret Healthy Ukraine, în prezent refugiat la Sibiu, va expune o serie de desene realizate de copiii ucraineni incluși într-un program de terapie prin artă. Spațiul de expunere va fi Biblioteca ASTRA, unde joi va avea loc vernisajul, în compania artistului Dan Perjovschi și a scriitorului Radu Vancu.

Evenimentul este programat să înceapă la ora 18, în foaierul bibliotecii. Expoziția „Peaceful Sky Over Ukraine” cuprinde o serie de lucrări de pictură și grafică realizate de copiii ucraineni incluși într-un program de terapie prin artă, pornit la începutul conflictului armat din Crimeea, în 2014, cu scopul de a-i sprijini pe cei afectați de acesta. Tema expoziției este războiul văzut prin ochii copiilor.

„Odată cu trecerea timpului, ca urmare a terapiei, se poate observa o schimbare în lucrările copiilor, în paleta de culori și în tematica abordată. De la nuanțele reci, care conturau bombe, arme, dragoni și alte simboluri ale traumei colective și individuale, se remarcă trecerea la o cromatică aprinsă, ce evidențiază speranța unei lumi mai bune, exprimă bucuria și inocența copilăriei”, spune Stanislav Lypovskyi.

Expoziția este deschisă publicului în perioada 24 martie – 7 aprilie 2022, de luni până vineri, în intervalul orar 8:00 – 20:00.

Citește și Un bărbat refugiat la Sibiu strânge bani pentru copiii din Ucraina. Expoziție în mai multe locații din oraș

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus