Luni,
26.09.2022
Cer Senin
Acum
18°C

Stoltenberg: Rusia nu poate câştiga niciodată un război nuclear

Stoltenberg: Rusia nu poate câştiga niciodată un război nuclear

NATO a avertizat miercuri cu privire la pericolul ca războiul pornit de Rusia contra Ucrainei să se transforme într-o confruntare nucleară între Moscova şi Occident, dar a dat asigurări că Alianţa este pregătită să-şi apere membrii contra oricărei ameninţări, informează Reuters, citat de Agerpres.

''Rusia ar trebui să oprească această periculoasă retorică nucleară iresponsabilă. Dar haideţi să nu existe niciun dubiu legat de disponibilitatea noastră de a proteja şi apăra aliaţii împotriva oricărei ameninţări, în orice moment'', a declarat secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, într-o conferinţă de presă la Bruxelles, în ajunul unui summit extraordinar al NATO.

''Rusia trebuie să înţeleagă că nu poate câştiga niciodată un război nuclear'', a insistat el.

Stoltenberg a precizat că ''NATO nu este parte a conflictului'' din Ucraina, ci doar îi furnizează sprijin acestei ţări.

''NATO nu va trimite trupe în Ucraina. Este extrem de important să furnizăm sprijin Ucrainei şi accelerăm acest lucru. Dar în acelaşi timp este extrem de important să împiedicăm ca acest conflict să devină un război complet între NATO şi Rusia'', a subliniat înaltul oficial aliat.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a afirmat marţi că Moscova va utiliza arma nucleară în Ucraina doar în cazul unei "ameninţări existenţiale" împotriva Rusiei.

"Avem o doctrină de securitate internă, este publică, puteţi citi acolo toate motivele pentru utilizarea armelor nucleare. Dacă este vorba despre o ameninţare existenţială pentru ţara noastră, atunci ele pot fi folosite în conformitate cu doctrina noastră", a declarat Peskov pentru postul de televiziune american CNN.

foto Guvernul României

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

Ur Sula

Acum 6 luni

Globalist, nici nu stii... cat de mic incepi sa fii !
Raspunde

L

Acum 6 luni

Da ne-am împrumutat să cumpărăm ceea ce a oferit Dragnea americanilor gratis...ne-am preluat propietatea inapoi dar pe bani...niște dobitoci și hoți ce suntem....râd americanii de noi iar hoții au băgat banii la buzunar
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus