Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

1.210 vehicule oprite pe A1 și A10, în trei zile. Peste 300 de amenzi pentru droguri sau alcool la volan și lipsa permisului

1.210 vehicule oprite pe A1 și A10, în trei zile. Peste 300 de amenzi pentru droguri sau alcool la volan și lipsa permisului

50 de polițiști din cadrul Brigăzii Autostrăzi au desfășurat ample acțiuni, în ultimele trei zile, cu scopul conștientizării șoferilor asupra necesității abordării unei conduite preventive pentru creșterea gradului de siguranță în trafic. Cu această ocazie, au fost oprite 1.210 autovehicule și au fost aplicate 324 amenzi.

Acțiunile s-au derulat pe tronsoanele A1 Sibiu - Deva – Holdea și A10 Sebeș – Turda, pe raza județelor Sibiu, Alba, Hunedoara și Cluj.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat șapte infracțiuni, au reținut 45 de permise de conducere, au retras 31 de certificate de înmatriculare și au aplicat 324 de sancțiuni contravenționale în valoare de 134.300 de lei. Dosarele penale deschise au vizat infracțiunile de conducere fără permis, conducere având acest drept suspendat, conducere sub influența alcoolului, conducerea sub influența substanțelor psihoactive, conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier

Cele mai multe permise de conducere au fost reținute pentru conducerea cu viteză peste limita legal admisă (28), pentru conducere sub influența alcoolului (7), pentru conducerea unui autovehicul având defecțiuni la sistemul de direcție (1), altele fiind reținute după ce conducătorii auto au fost depistați circulând pe banda de urgență, depășind neregulamentar sau conducând agresiv.

35 de conducători auto au fost depistați încălcând normele privind timpii de odihnă, alți trei se aflau la volanul unor autovehicule fără a deține polița RCA valabilă, iar patru șoferi au fost sancționați pentru efectuarea de transport de marfă fără licență sau autorizație.

Exemple semnificative

La data de 21 martie, în jurul orei 12, la km. 260, Cristian, județul Sibiu, pe sensul Deva – Sibiu, polițiștii au oprit un autoturism condus de către un tânăr în vârstă de 28 de ani, din județul Buzău. Testarea șoferului cu aparatul Drugtest a indicat rezultate pozitive la două substanțe psihoactive, buzoianului fiindu-i recoltate probe biologice în vederea stabilirii prezenței substanțelor în organism. În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală.

La data de 22 martie, în jurul orei 11, la km. 316, pe sensul Deva – Sebeș, în județul Alba, polițiștii au oprit o autoutilitară condusă de către un timișorean în vârstă de 48 de ani. Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior recoltării probelor biologice, în cauză s-a deschis un dosar de cercetare penală

La data de 23 martie, în jurul orei 14:30, la km. 316, pe sensul Deva – Sibiu, în județul Alba, un tânăr în vârstă de 24 de ani, din județul Iași, a fost depistat conducând un autoturism deși nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Pe numele ieșeanului s-a deschis un dosar de cercetare penală.

În cadrul acțiunilor desfășurate pe parcursul celor trei zile, reprezentanții Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier au aplicat amenzi în valoare de 15.800 de lei și au dispus imobilizarea a două autovehicule. Reprezentanții Direcției Sanitar-Veterinare au aplicat patru amenzi în valoare de 18.400 de lei și au confiscat, în vederea distrugerii, 370 de kg de carne.

Polițiștii Brigăzii Autostrăzi continuă acțiunile în vederea menținerii unui climat de siguranță rutieră.

poliție controale autostradăpoliție controale autostradăpoliție controale autostradă mașina oprităpoliție controale autostradă mașina oprităInspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier politiepoliție controale autostrada benzinarieInspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus