Luni,
05.12.2022
Cer Senin
Acum
1°C

Victorie pentru BC CSU Sibiu, în deplasare la Galați. 105-94 după prelungiri

Victorie pentru BC CSU Sibiu, în deplasare la Galați. 105-94 după prelungiri

BC CSU Sibiu a obținut a patra victorie în deplasare din acest sezon. În etapa cu numărul 25 din Liga Națională de Baschet Masculin, echipa antrenată de Miguel Angel Hoyo s-a impus în prelungiri cu scorul de 105-94 pe terenul celor de la CSM Galați.

Javion Blake a pus primele puncte pe tabelă, după care gazdele s-au instalat la conducere. Matt Milon a dus scorul la 7-2 cu o triplă. Cea mai mare diferență pentru gălățeni a fost de 6 puncte, după care sibienii au echilibrat jocul și au trecut în avantaj. Olaf Schaftenaar, noul jucător al galben-albaștrilor, a închis sfertul inaugural cu un coș de puncte și Sibiul era în avantaj după primele 10 minute de joc, 22-20. În startul actului secund s-au consemnat câteva schimbări la conducere. Sportivii lui Miguel Angel Hoyo s-au desprins la două posesii, în urma a două vizite la linia de fault, cu Mirel Dragoste marcând ultimele două. Cele două echipe au mers umăr la umăr apoi. Kareem Brewton a stabilit scorul primei reprize, cu un coș de 3 puncte în ultima secundă. La pauză scorul era 46-43.

Reluarea jocului a adus o desprindere și de partea gazdelor, dar tot de doar două posesii. Justas Tamulis și Javion Blake au marcat 5 puncte la rând și au preluat din nou conducerea. Tot Brewton avea să închidă această secvență de joc, 68-66.

Un three-point-play al lui Rareș Uță a făcut ca avantajul echipei sibiene să urce la 4 lungimi, 82-78, când mai erau 4 minute de joc. Tanner McGrew și-a dus echipa în avantaj, după ce a fost găsit de Mo Pratt sub panou. Ferguson Masters a egalat cu o pătrundere în mare viteză. Ultimul atac din timp regulamentar le-a aparținutoaspeților, dar aruncarea lui Javion Blake nu și-a atins ținta și partida a mers în overtime, 88-88.

Deciși să nu scape victoria printre degete, elevii lui Miguel Angel Hoyo au intrat montați și au pus rapid 4 puncte diferență, cu Lucas Tohătan remarcându-se pe faza ofensivă. Gazdele și-au pierdut cadența ofensivă, iar Javion Blake cu o triplă a dus scorul la 99-92. A urmat un time-out al gazdelor, dar cei care au marcat au fost galben-albaștrii. Justas Tamulis a găsit coșul de la distanță și practic a decis deznodământul partidei. La ultima sirenă s-a înregistrat scorul de 105-94 și BC CSU Sibiu a obținut al 4-lea succes din acest sezon pe teren străin.

Rareș Uță a fost omul meciului cu 22 de puncte și 6 recuperări. Javion Blake a contribuit cu 19 puncte și 2 pase decisive. Lucas Tohătan și-a trecut în cont 13 puncte, 6 pase decisive și o recuperare. Mo Pratt a fost aproape de un triple-double, cu 12 puncte, 8 recuperări și 6 pase decisive. Justas Tamulis a terminat cu 11 puncte, 2 pase decisive și o recuperare iar Olaf Schaftenaar cu 11 puncte și 4 recuperări.

Au mai marcat: Padgett – 8 puncte (5 recuperări și o pasă decisivă), Tanner McGrew – 7 puncte (6 recuperări și 2 pase  decisive), Mirel Dragoste – 2 puncte (o recuperare și o pasă decisivă).

Sursa: bc-csusibiu.ro

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus