Sâmbătă,
25.06.2022
Cer Senin
Acum
15°C

Băiatul din Cisnădie rănit grav într-un accident rutier în februarie a fost externat după o lună jumătate

Băiatul din Cisnădie rănit grav într-un accident rutier în februarie a fost externat după o lună jumătate

În trei februarie, un băiat în vârstă de 15 ani a fost transportat de urgență la spital, după ce a fost lovit de mașină, pe strada Băilor din Cisnădie. Starea tânărului a fost foarte gravă, acesta fiind internat în comă. A fost operat de urgență și, din fericire, efortul medicilor a dat roade, iar băiatul a fost salvat. În 18 martie, după o lună și jumătate de spitalizare copilul a fost externat, însă medicii spun că recuperarea sa va fi de lungă durată.

Citește și „Băiat de 15 ani în comă, după ce a fost lovit de mașină, în Cisnădie

Un accident grav petrecut în data de 3 februarie pe strada Băilor din Cisnădie îi zguduia pe sibieni. Un copil de 15 ani, despre care unii martori spuneau că era pe trecerea de pietoni a fost lovit de o mașină și rănit foarte grav. A doua zi acesta a fost operat pe creier. Foarte mulți sibieni s-au mobilizat în zilele următoare să doneze sânge pentru copil, stabilind un record absolut la Centrul de Donare. Eforturile medicilor și mobilizarea siberienilor a dat roade, iar băiatul este astăzi externat, după mai bine de o lună de spitalizare.

Citește și „Băiatul de 15 ani lovit ieri de mașină a fost operat pe creier și rămâne în comă”

„Pacientul a fost operat de urgență, intervenția neurochirurgicală fiind primordială pentru ca viața tânărului să fie salvată. Ulterior, faptul că pacientul a fost stabilizat din punct de vedere neurochirurgical a fost esențial și a permis abordarea cu succes a cazului și de celelalte specialități medicale. A fost un efort de echipă și ne bucurăm că am reușit să salvăm pacientul” a declarant pentru Turnul Sfatului Șef lucrări Dr. Vicențiu Săceleanu, medicul șef la Secției Neurochirurgie.

Citește și „Mobilizare impresionantă a sibienilor: s-a donat masiv sânge pentru adolescentul de 15 ani rănit grav în accidentul din Cisnădie”

Potrivit purtătorului de cuvânt Decebal Toderiță băiatul „a fost adus în stare foarte gravă, în comă profundă, policontuzionat, cu multiple fracturi și cu leziuni cerebrale severe. A fost internat în timp de 12 zile în cadrul secției ATI a spitalului ca pacient al Secției Clinice Neurochirurgie”.

După această perioadă copilul a fost transferat la Spitalul de Pediatrie din Sibiu unde a ieșit din comă și a început să-și revină. În data de 18 februarie a fost externat, dar medicii spun că urmează o lungă perioadă de recuperare. „Pacientul a fost externat de pe Secția de Ortopedie din 4 martie și reinternat pe Secția Recuperare în 7 martie de unde s-a externat în 18 martie urmând să se adreseze pentru continuarea recuperării în Spitalul de Psihiatrie „Gheorghe Preda”. În perioada cât a stat la spitalul nostru evoluția a fost lent favorabilă atât clinic cât și imagistic. Terapia de recuperare a determinat o evoluție pozitivă a pacientului, însă recuperarea este una de durată”, a declarat pentru Turnul Sfatului Ioana Mătăcuță, purtător de cuvânt al Spitalului de Pediatrie din Sibiu.

Sursa foto: Arhiva TS

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus