Miercuri,
28.09.2022
Parțial Noros
Acum
18°C

Viorica Dăncilă anunţă că s-a înscris într-un partid nou: Nu mă mai regăsesc în PSD

Viorica Dăncilă anunţă că s-a înscris într-un partid nou: Nu mă mai regăsesc în PSD

Fostul premier Viorica Dăncilă a anunţat, marţi, că s-a înscris într-o nouă formaţiune politică - Partidul 'Naţiune Oameni Împreună' (NOI), subliniind că a făcut acest pas întrucât nu se mai regăseşte în PSD şi nu mai rezonează cu deciziile pe care actuala conducere social-democrată le ia.

"Cred că mulţi dintre d-vs v-aţi întrebat dacă mai există o şansă ca România să ne aparţină. Mi-am pus şi eu, de nenumărate ori, această întrebare, şi da, cred cu convingere că acest lucru se poate realiza. Cum? Doar dacă fiecare dintre noi luăm decizii radicale. Eu am luat acum această decizie. După 26 de ani de carieră politică în PSD, m-am hotărât să o iau de la capăt. De astăzi sunt membru al unei formaţiuni politice noi. Partidul 'Naţiune Oameni Împreună' (NOI). Un partid tânăr, cu oameni tineri, dar valoroşi, oameni care au decis să nu mai stea deoparte", spune Dăncilă într-o postare pe pagina sa de Facebook, citată de Agerpres

Aceasta precizează că nu a fost uşor să facă acest pas, după 26 de ani în care a activat în Partidul Social Democrat.

"L-am făcut însă pentru că nu mă mai regăsesc în PSD, nu mai rezonez cu deciziile pe care actuala conducere le ia. Nu eu i-am trădat, ei ne-au trădat pe mulţi dintre noi, au dezamagit încrederea acordată de foarte mulţi români. Mi-am asumat activitatea mea publică, cu bune şi rele. De aceea, sunt convinsă că revenirea mea în politică va atrage şi multe critici. Însă, ca un om care îşi iubeşte ţara, ca un bun român, nu pot sta deoparte când văd că lucrurile nu merg bine", afirmă Dăncilă.

Fostul premier social-democrat subliniază că a decis să revină în politică pentru a crea consens şi a promova interesul naţional.

"Nu am ales să revin în politică pentru a crea sau a întreţine divergenţe cu cineva sau pentru a ataca celelalte formaţiuni politice, chiar dacă am fost atacată cu încrâncenare şi agresivitate, chiar din interiorul partidului din care făceam parte. Am revenit în politică pentru a crea consens, pentru un vis mai vechi în care politica poate fi şi altfel, o politică în care interesul personal şi cel de partid să fie înlocuit cu interesul naţional. Acest tip de abordare, de gândire politică, pe care o apreciez, pe care o susţin şi care mă defineşte, am regăsit-o în rândul membrilor Partidului 'Naţiune Oameni Împreună' (NOI). Am găsit aici oameni care nu au mai făcut politică, oameni serioşi, cu experienţă relevantă în domeniile lor de activitate. Viziunea lor bazată pe patriotism, adevăr, consens, comuniune, credinţă autentică, se identifică cu viziunea mea, cu ceea ce îmi doresc pentru România şi pentru români", mai afirmă Dăncilă.

Nu în ultimul rând, aceasta transmite că pentru toţi cei care cred că împreună pot reinventa destinul ţării, este imperios necesar să-şi conjuge eforturile şi să aibă o viziune unitară.

"Am făcut acest pas având convingerea că, indiferent dacă am mai făcut sau nu politică, indiferent în ce partid am activat, fiecare avem datoria de a ne implica, dacă ne dorim un viitor mai bun. Este imperios necesar ca toţi cei care credem în România, toţi cei care credem că împreună putem reinventa destinul ţării noastre, să ne conjugăm eforturile şi să avem o viziune unitară. A venit vremea să ne unim forţele, pentru ca România să fie un stat respectat, un stat modern şi european, un stat în care soarta fiecărui român să conteze. Toţi cei care ne dorim o altă abordare, toţi cei pentru care interesul naţional este realmente mai presus de interesul personal sau interesul politic, astfel încât EU, TU, EA, EL să devină NOI, NOI cei care avem o inimă care vibrează la unison pentru România, nu mai avem voie să stăm deoparte", a mai afirmat Dăncilă. 

foto Viorica Dancilă/facebook

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

4 comentarii

Teo

Acum 6 luni

La vremuri noi, tot NOI...
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 6 luni

Daca s-ar elimina subventiile de stat pentru partide,n-ati mai vedea asa ceva.Atita vreme cit pot incasa marafeti si sedii moca....Sa vedem cit mai pot suporta privatii( printre care ma numar si eu si sotia si fiica) toate aceste costuri pentru tot felul de paraziti.Marturisesc ca-s cam la limita!
Raspunde

Kokos

Acum 6 luni

S-a mai dus o varianta de vot la al;egeri , pentru ca daca au primit-o la ei pe veorica , e clar ce hram poarta!
Raspunde

Sparrow

Acum 6 luni

Ce frumoasā si dulce e liberatea, ce minunatā este democratia ! Arde satu' ma mut în altu' e deviza care împinge politica spre noi culmi de progres si civilizatie .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus