Duminică,
27.11.2022
Parțial Noros
Acum
4°C

Voluntarii SMURD Sibiu aleargă pentru dotarea ambulanței de Terapie Intensivă Mobilă cu un aparat nou. „Aducem spitalul lângă pacient”

Voluntarii SMURD Sibiu aleargă pentru dotarea ambulanței de Terapie Intensivă Mobilă cu un aparat nou. „Aducem spitalul lângă pacient”

Asociația „Organizația Voluntarilor SMURD Sibiu” a înscris anul acesta la Maratonul Internațional Sibiu un proiect prin care își propune să cumpere un aparat portabil de măsurare a gazelor arteriale, a biochimiei și a troponinei pentru pacienții ambulanței de Terapie Intensivă Mobilă. Target-ul stabilit este de 52.000 de lei.

Acest aparat oferă un diagnostic precis în doar câteva minute, fiind dedicat în special pacienților cu insuficiență respiratorie, stop cardiac, traumă severă sau infarct miocardic. Practic, așa cum o spun chiar voluntarii SMURD, „aducem spitalul lângă pacient”.

„Proiectul a apărut din necesitatea de a oferi pacienților SMURD îngrijiri medicale de calitate. Acest lucru poate fi realizat însă doar în urma unui diagnostic clinic și de laborator exact. Aparatul portabil și versatil ne oferă un diagnostic precis, în decurs de câteva minute, încă din etapa de prespital. Practic „aducem spitalul lângă pacient”. Nu putem vorbi de un management modern, corect și complet al pacientului critic (mai ales cel ventilat mecanic), fără a avea acces rapid la analizele sus menționate. Majoritatea sistemelor moderne de urgență prespitalicească folosesc aparatul Astrup la bordul ambulanțelor sau elicopterelor de reanimare, acest lucru dovedindu-și deja utilitatea”, explică reprezentanții Asociației „Organizația Voluntarilor SMURD Sibiu”.

Ideea a fost primită cu entuziasm de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu. Inspectorul șef Lucian Trefaș spune că anual peste 1.000 de pacienți au nevoie de intervenția ambulanței de terapie intensivă și dotarea ei cu un astfel de aparat aduce o șansă în plus la supraviețuire fiecărui pacient care are nevoie de ea.

„Intervențiile SMURD în cazul pacienților critici sunt foarte complexe și necesită aparatură medicală performată pentru a putea salva viețile acestora. Având în dotarea ambulanțelor SMURD – TIM acest aparat, se poate acționa cu mai multă precizie și promptitudine în scopul salvării vieții pacientului.

„Din nefericire anual peste 1.000 de pacienți au nevoie de intervenția salvatorilor SMURD – TIM, fapt ce ne determină să ne implicăm cu maximă responsabilitate! De-a lungul timpului Sibiul a dovedit că are o comunitate unită, care se sprijină într-un mod exemplar, așa cum s-a întâmplat anul trecut, când SMURD Sibiu a fost dotat cu ecograful portabil, în urma fondurilor strânse la maraton. Pentru noi, pompierii militari dar și pentru colegii voluntari din cadrul SMURD, acest proiect, este unul de suflet, întrucât scopul nostru este să salvăm fiecare viață care ajunge în mâinile noastre. În mod evident, pentru a îndeplini acest scop nobil, avem nevoie de sprijinul dumneavoastră, al întregii comunități, convinși fiind că împreună vom reuși!”, spune Lucian Trefaș.

Dacă doriți să vă înscrieți la Maratonul Internațional Sibiu ca alergători sau doar să faceți o donație pentru această cauză sau oricare dintre cele 34 cauze selectate anul acesta, puteți să intrați pe site-ul oficial al evenimentului AICI.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus