Marţi,
05.07.2022
Cer Senin
Acum
22°C

Căderi de zăpadă record la Moscova, în plină primăvară

Căderi de zăpadă record la Moscova, în plină primăvară

Capitala Rusiei, Moscova, se confruntă duminică cu căderi de zăpadă record, în plină primăvară, informează Agerpres, care preia AFP.

Potrivit Centrului de hidrometeorologie rus, duminică dimineaţă, pe străzile Moscovei au fost măsuraţi între 25 şi 40 de centimetri de zăpadă, în creştere faţă de cei 21 de centimetri raportaţi în ziua precedentă.

Această creştere a stratului de zăpadă cauzată de ninsorile abundente căzute peste noapte la Moscova "este extraordinară, un record', a declarat responsabilul ştiinţific al Centrului, Roman Vilfand, citat de agenţia de presă TASS.

"În urma ninsorilor anormale, în unele zone ale capitalei s-au format mormane de zăpadă demne de luna februarie", a indicat la rândul său centrul de meteorologie Fobos într-un comunicat.

Potrivit comunicatului, acest fenomen este cauzat de ciclonul "Katarina", care a provocat în Rusia "căderi de zăpadă care apar la începutul lunii aprilie doar o dată la 50 de ani".

Cu toate acestea, Fobos subliniază că această situaţie este încă departe de recordul absolut, de 55 de centimetri de zăpadă, înregistrat la Moscova pe 3 aprilie 1895.

Sursa foto: Pixabay

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 682

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus