Duminică,
14.07.2024
Cer Senin
Acum
23°C

Primăria comunei Sadu a câștigat premiul pentru cel mai bun proiect „smart village” din România

Primăria comunei Sadu a câștigat premiul pentru cel mai bun proiect „smart village” din România

Primărie digitalizată, sistem de supraveghere video modern, iluminat inteligent și wi-fi gratuit  reprezintă doar câteva dintre componentele care au făcut din comuna Sadu din județul Sibiu un smart village. Pentru toate acestea, primăria din Sadu a primit din partea Asociației Române pentru Smart City premiul „Best Smart Village Project – Cel mai bun proiect smart village”.

La finalul săptămânii trecute, în 31 martie, Asociația Română pentru Smart City a organizat cea de-a patra a ediție a Galei Smart City Industry Awards, cel mai important eveniment al Industriei Smart City din România. În cadrul galei, comuna Sadu din județul Sibiu a primit premiul pentru cel mai bun proiect Smart Village din România.

Sistem de supraveghere video, iluminat inteligent cu telegestiune, wi-fi gratuit și servicii publice online

Administrația locală din Sadu a reușit, pe parcursul ultimilor șapte ani, să implementeze un sistem de supraveghere video modern, iluminat inteligent cu telegestiune și wi-fi gratuit pentru locuitorii din comună. Mai mult, în cadrul primăriei se lucrează de pe platforma numită City Manager. City Manager permite organizarea de teleconferințe prin platforma Microsoft Teams, plata online a taxelor și impozitelor în deplină siguranță, depunerea și eliberarea online a documentelor. Valentin Ivan, primarul comunei Sadu, spune că recunoașterea adusă de Asociația Română pentru Smart City arată faptul că munca depusă în ultimii ani a meritat toate eforturile.

„Această recunoaștere înseamnă extrem de mult pentru că așa ne motivăm toate sacrificiile pe care le facem într-un proces nou de integrare deoarece trebuie să recunoaștem că această abordare este un proces nou de guvernanță locală. Nu neapărat diploma este cea mai mare satisfacție, ci faptul că cineva recunoaște că munca noastră se ridică la nivelul așteptărilor”, a declarat Valentin Ivan, primarul comunei Sadu, pentru Turnul Sfatului.

„Colegii din primărie și întreaga comunitate sunt parte din acest proiect”

Tot ceea ce a făcut ca Sadu să primească această recunoaștere a fost posibil cu bani atrași din fonduri europene, fonduri naționale, dar și din bugetul local al primăriei.

„Colegii din primărie sunt parte din acest proiect, cât și întreaga comunitate. Eu tot timpul am spus că nu vrem să fim un etalon și nici nu suntem un etalon în fața nimănui. Noi am abordat această nouă politică prin prisma faptului că în fiecare zi constatăm faptul că societatea ne împinge spre asta. Nevoile reale ale oamenilor ne fac să construim aceste sate inteligente. Mai mult decât atât, pandemia ne-a certificat faptul că în situații de criză și nu numai, este cea mai bună utilizarea atât a platformelor publice, educaționale, cât și a celor medicale”, a mai spus Valentin Ivan.

Dacă ar fi să transmită un mesaj colegilor săi despre implicarea într-un astfel de proiect, Valentin Ivan le-ar spune să nu ezite pentru că rezultatele vor fi unele pe măsură. „Mesajul pe care îl transmit colegilor este să nu ezite, trebuie să se ancoreze în abordarea acestui proiect pentru că receptarea comunității va fi peste așteptările lor”, concluzionează primarul comunei Sadu.

Sursă foto: Asociația Română pentru Smart City/Facebook

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Rostogan

Acum 2 ani

Ar fi muult mai intetesant sa se premieze realizarile concrete, nu proiecte pe hartie.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus