Marţi,
27.09.2022
Ceata
Acum
9°C

Proiect adoptat - O persoană nu poate fi verificată în sediul Poliţiei mai mult de trei ore

Proiect adoptat - O persoană nu poate fi verificată în sediul Poliţiei mai mult de trei ore

O persoană condusă la sediul Poliţiei nu poate fi verificată mai mult de trei ore, prevede un proiect de lege pentru modificarea şi completarea art.36 din Legea nr.218/2002 privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române, adoptat marţi de plenul Camerei Deputaţilor.

Potrivit Agerpres, s-au înregistrat 282 de voturi "pentru" şi un vot 'împotrivă'.

Proiectul are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea art.36 din Legea nr.218/2002, în scopul prevenirii şi eliminării apariţiei oricăror moduri neunitare de acţiune în rândul poliţiştilor. În acest sens, se propune stabilirea unei durate determinate pentru aplicarea măsurii de conducere a unei persoane la sediul Poliţiei şi pentru desfăşurarea activităţilor poliţieneşti conexe acestei măsuri.

"Verificarea situaţiei de fapt şi, după caz, luarea măsurilor legale faţă de persoana condusă la sediul Poliţiei se realizează de îndată, fără a depăşi un termen de trei ore de la momentul iniţierii deplasării", prevede un amendament al proiectului de lege.

În situaţia în care identitatea persoanei nu a putut fi stabilită în termenul prevăzut de proiectul de lege, acest termen se prelungeşte cu perioada necesară stabilirii identităţii, verificării situaţiei de fapt şi, după caz, luării măsurilor legale, fără a depăşi patru ore de la momentul iniţierii deplasării, prevede un alt amendament.

Camera Deputaţilor este for decizional în cazul acestui proiect de lege.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus