Marţi,
04.10.2022
Innorat
Acum
13°C

DGASPC Sibiu nu este de acord cu plasamentul internațional, prin care a fost adus în România criminalul de la Mediaș

DGASPC Sibiu nu este de acord cu plasamentul internațional, prin care a fost adus în România criminalul de la Mediaș

Tânărul de 17 ani care a omorât-o zilele trecute pe o femeie din Mediaș, din considerente rasiale, locuia la o familie din Dumbrăveni, beneficiind de plasament internațional. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu s-a pronunțat împotriva instituirii acestui tip de plasament, încă din 2020.

Potrivit reprezentanților DGASPC Sibiu, există mai multe motive pentru care direcția nu este de acord cu plasamentul internațional. Spre exemplu, autoritățile străine și familiile la care ajung acești tineri nu comunică eficient cu autoritățile locale, astfel că informațiile despre copiii care sunt în plasament internațional sunt foarte puține și de multe ori neconforme cu realitatea.

„Este vorba de lipsa de colaborare și de transparență din partea autorităților străine, precum și din partea familiilor din România. Apoi, acești copii sunt mutați la diferite familii din Romania fără a se comunica DGASPC-ului aceste aspecte, de fapt fără nici o altă comunicare către DGASPC Sibiu cu privire la situația acestor copii (când vin în tara, când sunt mutați, când părăsesc țara, aspecte privind evoluția lor, precum și alte decizii cu privire la aceștia, care sunt luate exclusiv de autoritățile străine și familiile din România)”, arată Beatrice Muntean, purtător de cuvânt al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu.

În ceea ce privește cazul tânărului aflat în plasament la o familie din Dumbrăveni, inspectorii sibieni au efectuat toate evaluările necesare și au constatat că familia îndeplinește condițiile necesare pentru a avea în grijă un copil, explică sursa citată.

„DGASPC Sibiu a realizat demersurile necesare în vederea evaluării garanțiilor morale și condițiilor materiale ale familie în cauză și s-a constatat faptul că se îndeplinesc aceste condiții. Minorul a fost monitorizat trimestrial prin vizite la domiciliul familiei de plasament internațional. Familia ne-a comunicat faptul ca relația cu copilul este bună și nu manifestă probleme de comportament, se implica în activități. De asemenea, persoana de plasament nu a semnalat probleme de comportament ale copilului”, se arată în răspunsul transmis redacției, de DGASPC.

Citește și Tânărul care a omorât o medieșeancă din motive rasiale este în arest preventiv

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Contra

Acum 5 luni

Sa-si tina ciurucurile in tara lor, nu sa le trimita la rudele sarace... Pe urma tot ei ca nu respectam drepturile copiilor!
Raspunde

UK

Acum 5 luni

Copiii aflați în plasament sunt evaluați psihologic periodic. Copilul acela a fost evaluat?
Raspunde

Adina

Acum 5 luni

Adica Dgapc s a spalat pe mâini daca a anuntat ca nu este de acord. Pentru ca ei de fapt de copiii din Romania au foarte multa grija de altfel, ii evaluează, verifica. Toate institutiile statului sunt extrem de competente. Doar noi intelegem mai greu.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus