Miercuri,
28.09.2022
Partial Noros
Acum
8°C

Ateliere gastronomice în Muzeul Astra: tocăniță de miel, păstrăv afumat, storceag de sturion sau plachie de crap

Ateliere gastronomice în Muzeul Astra: tocăniță de miel, păstrăv afumat, storceag de sturion sau plachie de crap

Muzeul Astra îi invită pe sibieni la o serie de ateliere gastronomice organizate special în Săptămâna luminată la Târgul de țară din Muzeul în aer liber. Acestea vor avea loc în perioada 26 aprilie și 1 mai (de marți până duminică), între orele 10-16, până la epuizarea porțiilor pregătite și în măsura în care condițiile meteo vor fi favorabile.

Sâmbătă și duminică, ingredientul principal folosit la preparate va fi peștele: păstrăv, sturion și crap.

"Prin prepararea păstrăvului dorim să valorificăm fauna piscicolă a râurilor de munte, iar procedeul de afumare cu conuri de brad va putea fi urmărit prin punerea în funcțiune a unei afumători la care conurile de brad vor da savoarea preparatului. Storceagul și plachia sunt o înobilare a preparatelor din pește, ca valorificare a cercetărilor întreprinse la oamenii Deltei Dunării", transmit reprezentnanții instituției într-un comunicat de presă remis TS.

Atelierele gastronomice se vor desfășura astfel:

- Marți, preparate din miel: ciorbă acră cu leuștean și tocăniță de miel

- Miercuri, preparate din curcan: ciorbă de potroace și friptură de curcan

- Joi, preparate din rață: supă cu tăieței și tocană cu găluști

- Vineri, preparate din miel: ciorbă acră cu leuștean și stufat de miel

- Sâmbătă, păstrăv afumat, icre de crap și știucă

- Duminică, storceag de sturion și plachie de crap

foto Muzeul Astra

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus