Muzeul Astra îi invită pe sibieni la o serie de ateliere gastronomice organizate special în Săptămâna luminată la Târgul de țară din Muzeul în aer liber. Acestea vor avea loc în perioada 26 aprilie și 1 mai (de marți până duminică), între orele 10-16, până la epuizarea porțiilor pregătite și în măsura în care condițiile meteo vor fi favorabile.
Sâmbătă și duminică, ingredientul principal folosit la preparate va fi peștele: păstrăv, sturion și crap.
"Prin prepararea păstrăvului dorim să valorificăm fauna piscicolă a râurilor de munte, iar procedeul de afumare cu conuri de brad va putea fi urmărit prin punerea în funcțiune a unei afumători la care conurile de brad vor da savoarea preparatului. Storceagul și plachia sunt o înobilare a preparatelor din pește, ca valorificare a cercetărilor întreprinse la oamenii Deltei Dunării", transmit reprezentnanții instituției într-un comunicat de presă remis TS.
Atelierele gastronomice se vor desfășura astfel:
- Marți, preparate din miel: ciorbă acră cu leuștean și tocăniță de miel
- Miercuri, preparate din curcan: ciorbă de potroace și friptură de curcan
- Joi, preparate din rață: supă cu tăieței și tocană cu găluști
- Vineri, preparate din miel: ciorbă acră cu leuștean și stufat de miel
- Sâmbătă, păstrăv afumat, icre de crap și știucă
- Duminică, storceag de sturion și plachie de crap
foto Muzeul Astra
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: tocană cu găluști , supă cu tăieței , plachie de crap , storceag de sturion , păstrăv afumat , tocanita miel , Muzeul in aer liber Sibiu , Muzeul Asta , ateliere gastronomice , Sibiu
Vizualizari: 1364
Ultimele comentarii
Acum 8 ore
Craciunescu Felicia
Acum 8 ore
PNL și KWI fac cu boltă pe Constituția României !!
Acum 8 ore
Gabytza Gabor
Acum 8 ore
Noi noi
Acum 8 ore
Mihnea