Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Drumul direct spre o baie confortabilă și frumoasă

Drumul direct spre o baie confortabilă și frumoasă

Pentru a simți cu adevărat confortul și liniștea casei noastre, trebuie să acordăm atenție fiecărei încăperi din ea, inclusiv băii.

Pentru a simți cu adevărat confortul și liniștea casei noastre, trebuie să acordăm atenție fiecărei încăperi din ea, inclusiv băii. Baia este locul în care ne scuturăm, practic ne „spălăm” de emoțiile neplăcute ale zilei și este primul loc pe care îl vizităm atunci când ne trezim sau venim de la serviciu.

Dacă doriți să vă faceți baia frumoasă și confortabilă de utilizat, acest articol vă poate fi de ajutor. Indiferent de mărimea încăperii pe care o aveți, astăzi vom vorbi despre sfaturi practice de decor, cum ar fi culorile, iluminatul și mobilierul, inclusiv dulapurile de baie .

Sursa imaginii: Unsplash.com

Culori

Unele dintre cele mai des folosite culori pentru baie sunt albastru, verde, negru, galben, violet și unele culori mai neutre.

Albastrul creează un sentiment de prospețime și relaxare. Combinația cu gresie albă deschide și împrospătează camera. Galbenul și verdele sunt culori minunate care se leagă de soare și de natură. Acestea sunt culori energizante care adesea vă aduc un zvâc de energie. Movul și rozul sunt culori mai romantice și mai fine, care, de asemenea, ajută foarte mult la scuturarea senzației de oboseală.

Diferența în selecția culorilor pentru camerele mici și mari

Nuanțele deschise și a culorilor neutre redau o senzație de deschidere a încăperilor, ceea ce le face potrivite pentru băile de dimensiuni mici. Albul, griul, bejul, ocrul și alte culori similare își au locul printre aceste culori.

Pe de altă parte, dacă aveți o cameră mai mare, puteți opta pentru culori mai închise și mai saturate. Negrul adaugă un stil excepțional oricărei încăperi, inclusiv băii. Puteți folosi nuanțele mai închise ale oricăreia dintre culorile de mai sus și cu siguranță nu veți da greș.

Iluminarea

Iluminarea este o parte foarte importantă a interiorului unei băi și poate schimba radical atmosfera din încăpere. Lumina galbenă este mai caldă și confortabilă, în timp ce albastrul dă o senzație de rece.

Cele mai frecvent utilizate corpuri de iluminat pentru baie sunt spot-urile, sau așa zisul iluminat în puncte. Bineînțeles, pot fi amplasate și alte corpuri de iluminat, cum ar fi o veioză, o plafonieră, o lampă pentru oglindă etc. Trebuie să aveți în vedere că schema de culori aleasă pentru gresie și mobilier va influența, de asemenea, lumina. Este important să vă țineți minte că siguranța trebuie să primeze atunci când alegeți iluminatul băii.

Mobilierul de baie

Care sunt cele mai necesare piese într-o baie?

Se subînțelege că, pentru o baie, cele mai necesare piese și echipamente includ un duș, chiuvetă și toaletă, în cazul în care vorbim despre o încăpere combinată. În funcție de amplasarea pereților și de instalațiile sanitare disponibile, este posibil să trebuiască să faceți un compromis. De exemplu, puteți amplasa cabina de duș de la un capăt al băii și până la celălalt sau puteți opta pentru o cabină de duș în colț. Pentru încăperile micuțe, folosiți un paravan de sticlă pentru a evita îngustarea vizuală a spațiului. În cazul în care aveți suficient spațiu, vă puteți bucura de confortul și comoditatea unei căzi mari în care să vă relaxați după o zi grea.

Locurile și soluțiile de depozitare

Spațiul și locul de depozitare este un alt element important de care trebuie să țineți cont. Astfel de locuri pot fi spațiile de sub chiuvetă sau de deasupra capului, pe perete și de-a lungul colțurilor camerei. Alegeți ceea ce veți avea nevoie cel mai mult în funcție de dimensiunea camerei.

De exemplu, pentru băile micuțe, ar fi suficient un dulap sub chiuvetă sau deasupra chiuvetei, la nivelul feței, cu o oglindă încorporată. O altă opțiune este să construiți rafturi deschise pe care să așezați articolele de toaletă. Pentru încăperile mai mari, puteți lăsa frâu liber imaginației dvs. și puteți alege o masă sau o bancă din lemn cu sertare și spațiu de depozitare. De asemenea, retailerii oferă o varietate de dulapuri de baie, iar dacă aveți electrocasnice precum mașina de spălat sau un uscător, puteți folosi un dulap de baie deasupra mașinii de spălat pentru un plus de confort.

Materiale

Acordați atenți sporită și materialelor din care este fabricat mobilierul. Materialele des întâlnite pentru dulapurile și rafturile de baie sunt PVC, sticlă, ceramică sanitară și lemn masiv.

Când vorbim despre materiale, sunt de luat în calcul câteva aspecte: Rezistența la apă, estetica, garanția, respectarea mediului, întreținerea și prețul. Sticla, ceramica sanitară și mobilierul din PVC sunt foarte rezistente la apă și umiditate, dar nu se pot compara cu aspectul lemnului masiv. Sticla poate fi ușor zgâriată sau spartă, iar ceramica necesită o întreținere specifică în ceea ce privește curățenia. Lemnul masiv de calitate este de multe ori mai scump decât dulapurile și rafturile din PVC, iar acestea din urmă sunt disponibile într-o gamă mai largă de culori.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus