Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
6°C

Amendă de 750 de euro pentru proprietarii de câini care nu curăţă după aceştia, într-o localitate din Franța

Amendă de 750 de euro pentru proprietarii de câini care nu curăţă după aceştia, într-o localitate din Franța

Autorităţile din Bergerac, capitala unei regiuni intens frecventată de turişti din sud-vestul Franţei, care îşi doreşte să fie "curată şi primitoare", au creat o amendă de până la 750 de euro pentru orice proprietar de câine care nu curăţă după animalul său în spaţiile publice, relatează luni AFP, citat de Agerpres.

"Persoanele acompaniate de un câine sunt obligate să ia măsuri de îndată, prin orice mijloace adecvate, pentru colectarea excrementelor animalului respectiv", pe străzi, în parcuri, grădini şi în alte spaţii publice, stipulează decretul municipal din 11 aprilie.

Amenda de 750 de euro este probabil cea mai mare din Franţa, potrivit deputatului Loic Dombreval, specialist în probleme legate de animale şi medic veterinar.

"Excrementele canine pot fi un adevărat flagel în unele oraşe, iar acest lucru ajunge să îi stigmatizeze pe câini şi pe proprietarii lor", a comentat el pentru AFP.

Potrivit primăriei din Bergerac, prin această măsură se doreşte să se "asigure siguranţa şi sănătatea publică".

Primăria impune, de asemenea, aducerea de către proprietarii de câini a "cel puţin două recipiente de colectare în timpul plimbărilor zilnice", sub ameninţarea unei amenzi de până la 38 de euro, având în vedere că astfel de recipiente sunt distribuite gratuit.

Situat la o distanţă de două ore cu maşina de Bordeaux, oraşul Bergerac, celebru pentru foie gras, trufe, castele şi podgorii precum Monbazillac, se bazează în mare parte pe turism.

foto depositphotos.com

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 713

Comentarii

1 comentarii

Alex

Acum 1 an

Pe cand si in Sibiu ? De mult n-am mai vazut atatia rahati de caine pe strada cat vad in Sibiu. Din Bucuresti de acum vreo 15-20 ani poate. Tot pe valceni dati vina pt asta ? Au venit valcenii cu cainii dupa ei ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus