Duminică,
25.09.2022
Cer Senin
Acum
12°C

Petra și Vlad, doi dintre copiii talentați ai Școlii Populare de Arte din Sibiu: „Vreau să muncesc mult pentru a putea încânta oamenii cu cântecele mele”

Petra și Vlad, doi dintre copiii talentați ai Școlii Populare de Arte din Sibiu: „Vreau să muncesc mult pentru a putea încânta oamenii cu cântecele mele”

Petra Maria Polgar și Vlad Baciu sunt doi copii care studiază canto muzică ușoară la Școala Populară de Arte și Meserii ,,Ilie Micu” din Sibiu și care s-au întors acasă cu premii importante de la ultimele concursuri internaționale la care au participat. Astfel, Petra a obținut locui I la concursul internațional de „Music is in the air” de la Slănic și tot locul I la cel pentru copii și adolescenți „LUCKYKIDS" de la Roman, concurs la care Vlad a luat locul II. Ambii muzicieni sunt coordonați de profesorul Iulian Țicală.  

Petra Maria Polgar a participat la concursurile internaționale de canto muzică ușoară „Music is in the air” de la Slănic și „LUCKYKIDS" de la Roman și la ambele s-a clasat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Fata este elevă în clasa a IX-a la Liceul De Artă din Sibiu, unde studiază clarinetul. De asemenea este în anul 4 la Școala Populară de Arte și Meserii „Ilie Micu” unde studiază canto muzică ușoară cu profesorul Iulian Țicală.

„Pasiunea mea pentru muzică a început de când eram mică și încă de la grădiniță doamna educatoare a remarcat talentul meu artistic și le-a recomandat părințiilor mei să urmez o școală de muzică. Sunt deschisă la orice gen muzical, dar prefer să interpretez muzică ușoară”, spune Petra.

Premiile obținute sunt pentru ea o experiență câștigată și o încununare a muncii depuse. Nu sunt primele reușite, de-a lungul timpului Petra participând la multe concursuri de unse s-a întors cu premii.

Petra Polgar

Petra alături de profesorul Iulian Țicală

În afară de muzică îi place să învețe lucruri noi, să participe la acțiuni de voluntariat și să petreacă timp cu prietenii și familia. Își dorește să-și continue studiile muzicale în altă țară și să urmeze o carieră muzicală, pentru că și-a propus să ajungă cât poate de departe și, într-o zi, să cânte pe o scenă importantă.

„Vreau să le transmit oamenilor să cânte, să asculte cât mai multă muzică pentru că muzica aduce multe beneficii în viața noastră, schimbându-ne starea de spirit, ne educă, ne unește și aduce mult calm în viața de zi cu zi”, mai spune Petra.

Vlad Baciu este elev în clasa a III-a la Școala Gimnazială Nr, 25 din Sibiu. Copilul spune că îi place să cânte de când se știe, iar plăcerea s-a transformat în pasiune. Cântă și ascultă muzică ușoară. Încă din clasa pregătitoare ia lecții în cadrul Școlii Populare de Arte, îndrumător fiindu-i același profesor Iulian Țicală.

„Concursul la care am participat mi s-a părut încântător, iar premiul obținut înseamnă pentru mine recompensa muncii depuse”, spune Vlad.

În afară de muzică băiatul are o pasiune și pentru matematică de aceea spune că atunci când va crește își dorește să ajungă un cunoscut cântăreț și un strălucit profesor de matematică.

„Vreau să muncesc mult pentru a putea încânta oamenii cu cântecele mele”, mai spune Vlad.   

Vlad Baciu

Vlad Baciu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus