Duminică,
26.06.2022
Cer Senin
Acum
20°C

„Scufița Roșie” se întoarce la Teatrul Gong, după mai bine de doi ani de zile

„Scufița Roșie” se întoarce la Teatrul Gong, după mai bine de doi ani de zile

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă spectacolul „Scufița Roșie”, în regia lui Diego Aramburo (6-8 mai). Ultima reprezentație cu acest titlu a avut loc în data de 13 octombrie 2019. Agenda lunii mai include 25 de evenimente dedicate publicului larg, alături de alte 15 activități organizate în circuit închis pentru școli și grădinițe. Actorii Teatrului „Gong” vor fi, de asemenea, în Cluj - Napoca pentru a prezenta premiera spectacolului „Istoria Copilăriei” (6-7 mai). Ca un inedit, programul de ateliere din această lună vine cu două teme speciale prin care cei mici vor sărbători atât ziua Star Wars, cât și Ziua Națională a pictorului Nicolae Grigorescu.

Câștigător al premiului pentru actualitatea discursului teatral la Festivalul Internațional de Teatru Contemporan al Animației „Impuls” de la București, spectacolul „Scufița Roșie” în regia lui Diego Aramburo (Bolivia) redefinește conceptul de teatru pentru publicul tânăr printr-o abordare eclectică și energizantă. În versiunea propusă de regizorul bolivian, Scufița Roșie este o fetiță care vrea foarte mult să se joace – cu mama ei, cu umbra ei, și chiar cu lupul cel viclean. Aici, accentul cade, pe de o parte, pe relația dintre mamă și fetița ei, și, pe de alta, pe traseul inițiatic parcurs de eroina poveștii prin pădurea întunecată. Construit pe muzica lui Bobo Burlăcianu, spectacolul de la Sibiu se bucură de inovațiilor unei echipe tinere de creatori ca Mihai Păcurar (decor, costume și video) și Oana Micu (păpuși și costume). Din distribuția spectacolului fac parte actorii Alina Mișoc, Claudiu Fălămaș, Raluca Silvia Pavel și Mihaela Grigoraș. Textul original a fost tradus special pentru Teatrul Gong din Sibiu de dramaturgul Mihaela Michailov. Spectacolul de la Sibiu are o durată de 45 de minute și nu este recomandat copiilor cu vârsta sub 5 ani.

Piesa scrisă de Jöel Pommerat pornește de la textul Fraților Grimm pentru a aduce povestea originală în zilele noastre implicând trei femei din trei generații diferite. „Doream să scriu propria-mi versiune a poveștii, să redau în mod simplu diferitele etape ale parcursului acestei fetițe de la țară, care pleacă de la bunica sa și întâlnește un lup. Să redau aceste personaje și aceste momente în cea mai clară lumină a simplității și veridicității lor. Cu multa concretețe. Raportarea atât la natură, cât și la animalitate, a se înțelege la bestialitate, mi s-a părut esențială. Ceea ce voiam să scot în evidență sunt natura și animalul, în ceea ce au periculos, misterios sau imprevizibil, dar și în ceea ce au frumos și minunat, fascinant și dezirabil. Raportarea la frică este primordială în această poveste și, în general, în viața unui copil. După părerea mea, a aborda cu copiii problema fricii înseamnă, în același timp, a aborda și celălalt versant al acestei emoții, care este dorința.”, mărturisește regizorul – dramaturg în textul publicat la editura Actes Sud – Papiers, colecția Heyoka Jeunesse.

„Scufița Roșie” va avea patru reprezentații în acest final de săptămână:

- vineri, 6 mai, de la ora 18:00

- sâmbătă, 7 mai, de la orele 11:00 și 18:00

- duminică, 8 mai, de la orae 11:00

Accesul publicului la oricare din spectacole se face pe baza biletelor puse în vânzare online prin teatrulgong.ro sau la sediul Agenției Teatrale din str. Al. Odobescu nr. 4, de miercuri până vineri între orele 11:00 – 18:00, sâmbăta între orele 10:00 – 18:00, iar duminica de la 10:00 la 14:00. Prețul unui bilet este de 12 lei, tarif flexibil. Mai multe detalii despre condițiile de modificare a biletelor flexibile, puteți găsi în regulamentul afișat pe teatrulgong.ro.

Programul complet al evenimentelor cu circuit deschis poate fi consultat aici.

Pentru evenimentele organizate în parteneriat cu școlile și grădinițe, vă rugăm să ne scrieți la organizare(@)teatrulgong.ro.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Contra

Acum 1 lună

Putea sa stea unde a plecat! Nu i-am simtit lipsa!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus