Miercuri,
10.08.2022
Innorat
Acum
21°C

Guvern: Proiect de lege pentru menţinerea timp de un an unor măsuri aplicate în justiţie pe perioada stării de alertă

Guvern: Proiect de lege pentru menţinerea timp de un an unor măsuri aplicate în justiţie pe perioada stării de alertă

Guvernul a aprobat, miercuri, un proiect de lege prin care se menţin timp de încă un an o serie de măsuri legislative aplicate în perioada stării de alertă în domeniul justiţiei, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, relatează Agerpres.

Potrivit acestuia, măsurile în cauză contribuie la desfăşurarea mai rapidă a unor proceduri legale, având un impact pozitiv asupra drepturilor cetăţenilor şi companiilor.

"Aşadar, pentru încă un an, o serie de măsuri legislative care au fost aplicate în perioada stării de alertă şi s-a dovedit că au efecte benefice în activitatea instanţelor judecătoreşti, în domeniul executării pedepselor sau a măsurilor educative, ori a altor măsuri dispuse de organele judiciare în procesele penale sau în domeniul insolvenţei sunt menţinute. În acest sens a fost aprobat proiectul de lege care vizează, de fapt, conservarea în fondul normativ comun pentru această perioadă de un an a măsurilor respective, aceste măsuri urmând să contribuie la desfăşurarea mai facilă şi mai rapidă a procedurilor legale cu un impact pozitiv imediat asupra drepturilor şi intereselor legitime, atât pentru cetăţeni, cât şi pentru companii ", a declarat Cărbunaru, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

De asemenea, Guvernul precizează într-un comunicat că va fi verificată viabilitatea măsurilor care concură la digitalizarea actului de justiţie şi se va urmări o eventuală permanentizare a acestora, în forme adaptate, în funcţie de rezultatele obţinute şi de nevoile reieşite din aplicarea lor. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus