Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Peste 120 de ovine au murit după un atac al lupilor la o stână de lângă județul Sibiu

Peste 120 de ovine au murit după un atac al lupilor la o stână de lângă județul Sibiu

Peste 120 de ovine au murit în urma unui atac al unei haite de lupi, la o stână aflată lângă satul Sânbenedic, aflat la întretăierea județelor Alba, Mureș și Sibiu.

Informația a fost transmisă agenției de presă Agerpres în cursul zilei de sâmbătă de către purtătorul de cuvânt al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Alba, Dragoş Suciu.

Potrivit acestuia, în jur de 60 de oi şi 60 de miei de la o stână din Sânbenedic au fost găsite moarte vineri de către proprietarul stânii. După urmele de muşcătură, medicul veterinar a ajuns la concluzia că mare parte au murit fiind atacate de lupi.

Alte oi au murit sufocate, după ce s-au strivit una de alta încercând să scape de lupi. 150 de oi au supravieţuit atacului.

Satul Sânbenedic se află la 14 km de județul Sibiu. Cele mai apropiate localități din județul Sibiu sunt Boian (18 km), Velț (19 km) și Bazna (21 de km).

Foto: arhiva TS

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1908

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Rostogan

Acum 1 an

Situatie dramatica, or fi lupii de vina, dar unde erau ciobanii?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus