Vineri,
07.10.2022
Cer Senin
Acum
20°C

Începe Examenul de Evaluare Națională la clasa a II-a. Peste 3.900 de elevi vor susține patru teste de evaluare

Începe Examenul de Evaluare Națională la clasa a II-a. Peste 3.900 de elevi vor susține patru teste de evaluare

În perioada 10 – 13 mai, 3.960 de elevi din 165 de unități de învățământ din județul Sibiu vor susține examenul de Evaluare Națională pentru clasa a II-a 2022, anunță reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Sibiu. Probele din cadrul examenului încep la ora stabilită de fiecare unitate de învățământ, moment în care, în fiecare sală, se deschid plicurile sigilate care conțin subiectul multiplicat. Timpul destinat unei lucrări scrise pentru fiecare din probele simulării Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a II-a este de 30 minute, începând din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui candidat.

Elevii claselor a II se pregătesc, conform calendarului școlar, pentru susținerea Evaluărilor Naţionale la finalul clasei. Examenul se va desfășura în perioada 10 – 13 mai. Primul test ce urmează a fi dat de elevi vizează evaluarea competențelor de receptare-producere producere a mesajelor scrise în limba română, al doilea test vizează evaluarea competenţelor de matematică, al treilea test vizează evaluarea competenţelor de receptare a mesajelor citite în limba maternă (unde este cazul), iar cel de-al patrulea test vizează evaluarea competenţelor de producere a mesajelor scrise în limba maternă (unde este cazul).

Elevilor aparţinând minorităţilor naţionale, care au urmat cursurile în limba maternă, li se asigură testele de matematică atât în limba în care au studiat, cât şi în limba română.

Sălile în care se susţine Evaluarea Națională pentru elevii claselor a II-a sunt, de regulă, sălile în care elevii clasei îşi desfăşoară activitatea în mod obişnuit. Acestea sunt adaptate în prealabil, după caz, în funcţie de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care i-ar putea influenţa pe elevi în timpul administrării evaluării și prin respectarea distanțării între elevi conform normelor

Testele de la Evaluarea Națională pentru elevii claselor a II-a se evaluează în cadrul unităţii de învăţământ, de către cadrele didactice din respectiva unitate. Rezultatele individuale obţinute nu se afişează, nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei. Aceste rezultate sunt valorificate la nivelul unităţii de învăţământ prin:

  1. a) elaborarea planurilor individualizate de învăţare, acolo unde aceasta se impune;
  2. b) informarea elevilor şi a părinţilor/reprezentanţilor legali ai elevului asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate.

Rezultatele individuale la Evaluarea Națională pentru elevii claselor a II-a, cuprinse în fişele de evaluare, sunt supuse unui proces de analiză de către cadrul didactic şi de către colectivul de catedră din fiecare unitate şcolară. În urma acestei analize, cadrul didactic decide, acolo unde este cazul, elaborarea planului individualizat de învăţare al elevului, instrument fundamental de remediere/dezvoltare/orientare care cuprinde informaţii diagnostice şi prognostice în vederea orientării şi optimizării învăţării. Decizia privind elaborarea planului individualizat de învăţare al elevului se ia coroborând rezultatele la Evaluarea Națională pentru elevii claselor a II-a cu datele şi observaţiile înregistrate de-a lungul parcursului educaţional al elevului.

 Calendar Examen Evaluare Națională 2022 (pentru clasa a II-a)

10 mai 2022 – Limba română sau limba maternă – scris

11 mai 2022 - Limba română sau limba maternă – citit

12 mai 2022 – Matematică

13 mai 2022 – Limba română pentru minoritățile naționale – scris și citit

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus