Luni,
15.04.2024
Cer Senin
Acum
27°C

Poliția cere sibienilor să-și mute mașinile parcate pe stradă. ”Dar dacă n-am loc în curte?”

Poliția cere sibienilor să-și mute mașinile parcate pe stradă. ”Dar dacă n-am loc în curte?”

Un sibian se arată nedumerit de răspunsul Poliției locale Sibiu, care cere locuitorilor de pe strada Dimitrie Cantemir, din cartierul Ștrand, să nu-și mai parcheze mașinile pe carosabil. Zona a devenit intens circulată ca urmare a devierii traficului de pe șoseaua Alba Iulia, iar șoferul în discuție spune că nu are loc în curte pentru a-și parca mașina.

Strada Dimitrie Cantemir, din cartierul Ștrand, este una în care în ultimii ani s-au construit numeroase noi case, dar și câteva clădiri de locuințe colective. An de la an, numărul mașinilor s-a înmulțit, una din cele două benzi de circulație devenind aproape permanent ocupată de mașini parcate.

Circulația pe stradă a început să se blocheze și mai des după prelungirea traseului 17 al Tursib, șoferilor de pe autobuze fiindu-le adesea dificil să se strecoare printre mașinile parcate pe stradă și cele aflate în trafic.

Situația s-a complicat și mai mult de săptămâna trecută, odată cu restricțiile impuse pe șoseaua Alba Iulia unde se lucrează la cele două poduri peste Cibin. O parte din traficul care venea dinspre Zona industrială vest a fost deviat prin Turnișor, apoi pe noua stradă peste Cîmpșor și, mai departe, prin cartierul Ștrand, în special pe strada Dimitrie Cantemir. ”Am făcut sesizare pe Sibiu App referitor la situația curentă a locurilor de parcare de pe Dimitrie Cantemir - locatarii sunt obligați de echipaje de poliție să mute mașinile parcate în stradă - se datorează devierii de trafic determinată de lucrările în curs la podul de peste Cibin. În sesizare am întrebat ce opțiuni avem cei care nu dispunem de loc de parcare în curte”, relatează sibianul pentru cititorii Turnul Sfatului.

El se arată nemulțumit de răspunsul primit. ”Patrula de Poliție Locală direcționată la fața locului recomandă celor care staționează neregulamentar pe strada Dimitrie Cantemir să parcheze autoturismele pe locuri de parcare amenajate sau în curți, după caz”, scrie în respectivul răspuns, în urma căruia sesizarea de pe Sibiu City App a fost închisă.

Strada e curată!

”Presupun că am două opțiuni: să îmi las mașina să fie ridicată sau să încep să caut respectivul «caz», deoarece pot doar să presupun că atunci când mi se spune să îmi mut mașina în curte, neavând curte, pot doar să o parchez «după caz»”, mai scrie sibianul în încercarea de a afla ”ce înseamnă «după caz»”.

Acțiunea Poliției locale a avut, însă, rezultat: în cursul zilei de miercuri, șirul de mașini urcate ba pe trotuare, ba lăsate pe una din benzile de circulație a dispărut. Potrivit locuitorilor din zonă, acțiunea Poliției locale a început de mai multe zile. ”Au fost acum câteva zile și mă întrebau dacă nu știu cine-i proprietarul uneia dintre mașini. Și când le-am zis că-i a unui polițist de la Circulație, le-am stricat ziua. Au început să se roage de mine să merg eu să-i zic să mute mașina”, povestește un locuitor al zonei.

În urma intervenției Poliției locale, de pe carosabilul și trotuarele străzii Dimitrie Cantemir au dispărut mașinile parcate

În alte situații similare, în trecut, Primăria a ales o altă variantă de a satisface proprietarii de mașini fără loc în curte: a amenajat locuri de parcare pe trotuar. Un astfel de exemplu este tot în cartierul Ștrand, pe strada Moldovei, unde zeci de metri de trotuar au fost transformate de angajații Primăriei Sibiu în locuri de parcare.

Pe strada Moldovei, Primăria a amenajat locurile de parcare pe trotuare pentru sibienii care locuiau la casă. Foto: Google Street View

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

19 comentarii

Nycky

Acum 1 an

Ar trebui ca Politia Locala sa facă verificări pe toate străzile unde sunt case si să-i pună sa le bage în curte. Sunt străzi de case unde proprietarii de mașini parchează unul în dreptul celuilalt și nu mai ai loc sa treci. Doamne ferește sa fie nevoie de intervenția salvării sau pompierilor, at își vor dea seama de ceea ce fac cei care parchează aiurea. Sa nu mai spunem de trotuar ca nu poți trece ca pieton, dar cu cărucior de copil
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aaa

Acum 1 an

Pune-i sa bage masinile in curte pe aia la care le-ai platit tu impozitul pe casa si teren.Nu iti mai baga nasul in olita altora!
Raspunde

Aci Duțu

Acum 1 an

îi pune să mute mașinile pentru ăia care au plătit impozite să circule pe stradă
Raspunde

Sibian

Acum 1 an

Draga domnule proprietar de casa( banuiesc) dumneata ai platit impozit pentru terenul pe care se afla casa. Terenul pe care se afla trotuarul si drumul public este proprietate publica, trebuie folosit de toti cetatenii si cu siguranta nu trebuie folosit ca loc de parcare. Pe noi care suntem obligati sa ne mutam de pe un trotuar pe altul pentru ca peste tot sunt parcate masini, fiind pusi in pericol, nu ne intereseaza in ce olita iti bagi dumneata nasul, vrem doar trotuare pe care sa mergi in siguranta. Pentru adta sunt facute si pentru asta platim si noi impozit
Raspunde

Adrian

Acum 1 an

Are dreptate Nycky, sa isi bage masinile in curte putorile ....
Raspunde

Sibian

Acum 1 an

Ghinion! Teoretic trebuie sa ai loc in curte pentru ca legal casa nu trebuie sa ocupe decat aproximativ 33% din suprafata terenului. Daca cetatenii au 3 masini in curte normal ca nu mai au loc si pentru a patra si atunci o lasa parcata pe trotuar sau nu o mai pun in curte ca este mai usor sa o lase in strada.
Raspunde

Sibianul vesel

Acum 1 an

Vorbesc doar de problema de fata: de ce oare la noi in tara primariile, da voie cetateanului sa aiba cate masini vrea el, fara sa aiba loc de parcare in curte sau abonament la o parcare publica? In situatia actuala nu vom avea niciodata macar strazi curate...ca de siguranta nu poate fi vorba!
Raspunde

Comoditatea unora

Acum 1 an

Aici vorbim de comoditatea celor care locuiesc la case de a se da jos din masina si deschide o poarta. Sunt foarte multe strazi din oras numai cu case, unde carosabilul este plin de masini parcate. In conditiile in care majoritatea acestor imobile au curte cu garaj. Ar trebui ca Consiliul Local sa reglementeze printr-un HCL obligativitatea ca in cazul in care dispui de spatiul necesar sa iti parchezi masina in proprietate, nu pe domeniul public. Sau in cazul in care iti este lene, parcare contra cost.
Raspunde

Un sibian

Acum 1 an

pe D. Cantemir e o MEGA golanie!!! toti parcheaza pe strada din comoditate...strada n-a mai putut fi maturata mecanizat de ani buni!!!
Raspunde

Stolniceanu

Acum 1 an

Eu am impresia ca după câteva amenzi vor fi mulți care își vor da seama ca au loc în curte ptr mașini :). În Germania nu te lasă nimeni sa ții masina pe strada parcata aiurea. Care este secretul ? Amenzi tata
Raspunde

Der Konig

Acum 1 an

Cum adică le cere? Pe toată strada D. Cantemir sunt indicatoare cu staționarea interzisă, în timp ce leprele care locuiesc acolo au ”căși” și curți. Păi nu stăteam la discuții 1 secundă, le ridicam și direct în lacul Binder cu ele! Domeniul public nu e tarlaua lui mică-ta, băi scuipători de semințe! Plus că îi amendam de trebuia să-și vândă casele pentru blocarea traficului deviat peste câmp!
Raspunde

2cents

Acum 1 an

Unde sa mai punem faptul ca desi avem trotuare mici si foarte mici (pe alocuri lipsa), cei de la gaz si curent au instalat firide si contoare pe spatiul trotuarelor. Acestea cumulate cu stalpii de tot felul si cu masinile parcate pe trotuar fac orice tentativa de plimbare la pas sa devina un fel de slalom cu eventuale iesiri pe carosabil. Ce sa mai zic de faptul ca de cele mai multe ori nu ai loc de doi pietoni umar la umar si trebuie sa mergi in sir indian. Ah, si sa nu uitam cainii care te latra isteric la aproape fiecare poarta cand incerci sa te strecori pe ceea ce a mai ramas din trotuar. Asta da experienta pietonala intr-un oras cu pretentii de atractie turistica.
Raspunde

Gigi

Acum 1 an

Eu stau prin apropiere ,problema este ca ăștia care zic ca n-au loc in curte , sunt cei care și-au făcut casa pana in trotuar nu sau gândit ca le cresc copii și își vor lua și ei mașina plus cele de firma și mai este vorba și de comoditate ( lene ) ar trebuii ca cei de la poliția locală sa circule mai des pe acolo și sa se ocupe de problema.
Raspunde

Sdfgdgfs

Acum 1 an

lenea este mare pentru cei de la casa sa isi bage masinile in curte sau iarna sa isi curete trotuarul din fata casei sau sa il mature de frunze din cand in cand. dar pretentiile sunt la ordinea zilei...
Raspunde

Eu

Acum 1 an

Imi cer scuze, dar pe mine nu ma duce capul să înțeleg de unde pana unde atata discriminare, de ce se pune problema(de majoritatea dintre dimneavoastra care comentati aici sau la alte stiri asemanatoare) ca cei care au curte TREBUIE sa isi bage masinile in curte, iar cei care nu au, si stau la bloc, ar avea dreptul sa isi lase masinile in strada(repet, asta reiese strict din comentarii), pe aceeasi logică, ca sa fim corecți fata de cei pe care vrem sa ii obligam sa isi parcheze masina in curte, ar trebui ca toata lumea sa facă dovada ca are unde parca(curte/ garaj sau abonament platit minim 1 an) si abia atunci sa isi poata inmatricula mașina. Haideți sa nu ne mai luam de nimeni care stationeaza masina REGULAMENTAR(pana luni nu a existat semn de oprire interzisa acolo) doar pentru ca ar avea loc in curte. Daca oprirea e interzisă obligatoriu ridicata mașina.
Raspunde

Sibian

Acum 1 an

In discutii era vorba de obligatia de a parca in mod legal indifent ca este vorba de o persoana care locuieste la casa sau la bloc. S-a discutat despre cei care locuiesc la casa pentru despre asta este vorba in articol. Indiferent despre cine este vorba nu este legal sa se parcheze pe trotuar. Noi nu suntem in stare sa constientizam ca l-a un moment dat fiecare dintre noi sau copii nostri suntem pusi in pericol fiind nevoiti sa mergem pe carosabil, unde sunt altii ca merg cu viteza, pentru ca pe trotuar sint masini. Iar aceasta problema daca nu se va rezolva acum, se va acutiza din ce in ce mai mult sau vor fi luate masuri cand se va intampla o tragedie. Isi asuma cineva sa fie el sau unul din apropiatii lui parte din tragedie. Despre asta este vorba, nu de frustrare si nici de invidie si cu atat mai putin de amanti. Dar fiecare gandesti asa cum e si cum poate.

Raspunde

Djdksk

Acum 1 an

Aveti dreptate, fiecare gandeste cat poate, daca la ce se intampla in Sibiu, la cum mor oamenii loviti de masini pe trotuare, dumneavoastra va simtiti mai in siguranta despartit de o bordura de soferii aia care merg cu viteza si cauza principala a existentei pietonilor accidentati este parcatul masinilor pe trotuare atunci... Ps: comentariul era destinat unora dintre cei care au comentat aiurea...se stiu ei care!
Raspunde

Zacuscă

Acum 1 an

Ar trebui sa-i invete minte si sa le ridice masinile, apoi sa vedeti ce frumos si le vor baga in curte... fara te, dupa caz.
Raspunde

Dhsjsjks

Acum 1 an

Citind comentariile se poate usor constata ca nivelele de frustrare a unor cetateni urca pana la cer. Daca isi parcheaza locuitorii de pe Cantemir masinile in curte, viata celor frustrati va fi mai buna? Au si ei o mica victorie in aceasta jungla in care sunt victime sigure. Frustrarile celor care au scris comentarii rautacioase ori au avut sotii cu amanti pe Cantemir ori nu isi permit sa locuiasca acolo!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus