Luni,
27.06.2022
Parțial Noros
Acum
25°C

Renault din 1983 ce a aparținut Zoiei Ceaușescu, scos la licitație pentru 500 de euro. Mașina a primit-o de la soții Ceaușescu, în momentul căsătoriei cu sibianul Mircea Oprean

Renault din 1983 ce a aparținut Zoiei Ceaușescu, scos la licitație pentru 500 de euro. Mașina a primit-o de la soții Ceaușescu, în momentul căsătoriei cu sibianul Mircea Oprean

Un Renault Fuego GTS, 1983, cadoul familiei Nicolae și Elena Ceaușescu către fiica lor Zoia, cu prilejul căsătoriei acesteia cu Mircea Oprean e scos la licitație de casa de licitații Artmark cu începere de la suma de 500 de euro.

Autoturismul, un coupe, are capacitate cilindrică: 1647 cm3, putere 71 kW, și are motor pe benzină. Modelul este dotat cu închidere centralizată și geamuri cu acționare electrică.

”Mașina a fost comandată la Uzinele Renault din Franța și a fost cumpărată cu prilejul căsătoriei Zoiei Ceauseșcu, de către părinții acesteia, Nicolae și Elena Ceaușescu, la data de 9 aprilie 1983, cu banii obținuți din vânzarea unui autoturism Mercedes, cu două locuri, proprietatea Zoiei.

Atât de vânzarea Mercedesului, cât și de procurarea Renaultului, s-a ocupat un serviciu specializat al securității.

După evenimentele din 1989, automobilul a fost pus sub sechestru de către procuratura generală, cuplul fiind acuzat de ”subminarea economiei naționale”. În octombrie 1996, printr-o ordonanța a procuraturii s-a dispus încetarea urmăririi penale și restituirea bunurilor personale. Autoturismul a fost folosit doar pentru deplasări în afara Bucureștiului, cuplul preferând pentru deplasarea în oraș un autoturism Dacia 1310, oferit cadou de căsătorie de către Nicolae și Elena Ceaușescu”, se arată în prezentarea autoturismului.

Sursa foto: Artmark

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus