FOTO VIDEO S-au redeschis lacurile de la Ocna Sibiului

Sezonul de bălăceală și soare la lacurile sărate de la Ocna Sibiului s-a deschis astăzi, oficial. Câteva sute de persoane s-au bucurat de o zi plăcută la plajă și au făcut chiar și baie în lacurile cu nămol. 

Tradiționalul weekend la Ocna Sibiului s-a întors pentru mulți sibieni care abia așteptau să ia un pumn de nămol și să-l dea pe glezne sau pe șale și să facă o baie într-unul din lacurile sărate deschise de astăzi publicului. Am făcut și noi o plimbare până acolo să vedem cât de pline au fost micile plaje amenajate în jurul lacurilor. 

Intrarea e 15 lei pentru adulți, 50% din valoarea normală a biletului. În prima zi a sezonului au fost deschise doar câteva coșmelii din multitudinea de terase și magazine disponibile în mod normal în resort. Oamenii au avut însă de unde să cumpere un mic și o porție de cartofi prăjiți sau o bere rece. Nu au lipsit nici câteva tarabe cu șlapi, saltele gonflabile, costume de baie și prosoape.

Lume prea multă nu a fost în prima zi. În jurul orei 14, când am ajuns noi, erau în jur de 200 de persoane răsfirate prin tot complexul. „Am ajuns de la 11, am venit cu teamă pentru că nu eram siguri că azi s-a deschis, dar parcă ne era dor să ne bucurăm un pic de soare și lacuri”, povestește o doamnă care a venit la lacuri alături de soțul ei. Au trăit toată viața în București, iar de zece ani locuiesc în Sibiu și plimbările la Ocna Sibiului au devenit de atunci tradiționale pentru cei doi.

Tinerii au fost într-un număr mai mic, dar nu au lipsit. Doi sibieni ajunseseră la plajă chiar atunci și n-au stat mult pe gânduri până să intre în apă. 

„Acum am ajuns. Ne place să venim la Ocna, mai ales că momentan altă soluție nu avem. E ok”, a spus unul din ei, înainte să își lase hainele pe șezlong și să fugă în apă. 

La câțiva zeci de metri mai sus, două sibience stăteau la plajă, ca pe litoral. Le-am întrebat dacă au ales Ocna doar pentru că altceva nu e disponibil momentan, însă au mărturisit că sunt fane ale complexului și vin destul de des, chiar și în sezon. „Da, e singura variantă acum, dar nu numai de-asta venim aici. Ne place, e liniște, apa e numai bună, am intrat, am făcut o baie, acum stăm să ne bronzăm puțin. E ideal.”

plaja șezlonguri ocna sibiului

Comercianții au mărturisit că nu au avut vânzări așa cum au în plin sezon, însă nu se pot plânge. „Omul mai vine, mai ia o porție de mici, o porție de cartofi. Am avut ceva vânzări, nu ne putem plânge. Așa, ca pentru prima zi”, a povestit angajatul unuia din restaurantele deschise astăzi.

restaurant ocna sibiului

Prețuri

Începând din acest weekend și până în 27 mai vom avea parte de mai multe reduceri. Între orele 7 și 18, un adult va plăti 15 lei pentru a vizita lacurile, mai puțin cu 50% față de sezonul de vară. Accesul pentru copii este gratuit, iar parcarea este, de asemenea, gratuită. Între orele 18-20, intrarea este gratuită pentru toată lumea.

Din 28 mai până în 10 iunie, între orele 7-18, un adult va plăti 20 de lei, copiii cu vârsta mai mare de 10 ani vor plăti 10 lei, copiii sub 10 ani au acces gratuit, iar parcarea costă 10 lei. Între orele 18-20, un bilet pentru adult va costa 10 lei, parcarea rămâne 10 lei, iar copiii vor avea acces gratuit indiferent de vârsta pe care o au.

Din 11 iunie până în 28 august se va reveni la prețurile specifice sezonului de vară. Astfel, între orele 7-18, un adult va plăti 30 de lei, copiii cu vârsta mai mare de10 ani vor plăti 15 lei, copiii sub 10 ani au acces gratuit, iar parcarea costă 10 lei. Între orele 18-20, un bilet pentru adult va costa 15 lei, parcarea rămâne 10 lei, iar copiii vor avea acces gratuit indiferent de vârsta pe care o au.

dușuri ocna sibiului lacuri

șezlonguri ocna sibiuluișezlonguri ocna sibiuluiocna sibiului lacuri oameni apăcăsuța de lectură ocna sibiuluilacuri ocna sibiului oameni apălacuri ocna sibiului oameni apășezlonguri lacuri ocna sibiuluitarabă ocna sibiuluicolac lacuri ocna sibiului oamenilacuri ocna sibiului oamenișezlonguri ocna sibiului lacuriocna sibiului lacuri oameniterasă închisă nisip ocna sibiuluiterasă ocna sibiuluilacuri ocna sibiului șezlongurișezlonguri ocna sibiului

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Emil

Acum 1 lună

Minunea Sibiului! Vin oamenii in carucior si pleaca pe picioare.
Raspunde

Limba română plange....

Acum 1 lună

Conf. Dex. : resort= arc. De ce nu mai vorbim românește: stațiune?
Raspunde

Nmk

Acum 1 lună

Pentru ca resort nu inseamna statiune ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus