Duminică,
26.06.2022
Partial Noros
Acum
21°C

ISJ Sibiu, despre noua evaluare standardizată: „Deocamdată nu știm cum vor arăta testările”. 7 școli din Sibiu în proiectul pilot

ISJ Sibiu, despre noua evaluare standardizată: „Deocamdată nu știm cum vor arăta testările”. 7 școli din Sibiu în proiectul pilot

Elevii din șapte școli din județul Sibiu vor susține la finalul lunii mai, începutul lunii iunie, evaluări standardizate. Ordinul de ministru care prevede ca până la finalul acestui an școlar, 2021-2022, să aibă loc evaluări standardizate în cadrul unui proiect pilot, pentru toți elevii de clasele I-XI a fost publicat în Monitorul Oficial, vineri, 13 mai. Testarea va fi susținută de elevi on line, iar școlile au fost alese pentru a îndeplini toate criteriile în acest sens. Aceste testări nu vor fi susținute de elevi din clasele terminale.

Elevii a șapte școli din Sibiu vor susține în perioada 30 mai – 10 iunie (cei din clasele I-VII) și 30 mai – 8 iunie (cei din clasele IX-XI) testări standardizate. Este vorba despre un proiect pilot al Ministerului Educației prin care se pregătește o externalizare a evaluării elevilor.

Școlile din județul Sibiu care au fost selectate să facă parte din acest proiect pilot sunt Colegiul Național Pedagogic „Andrei Șaguna”, Școala Gimnazială Nr. 21, Școala Gimnazială Ocna Sibiului, Liceul Tehnologic „J. Lebel” Tălmaciu, Școala Gimnazială Racovița, Școala Gimnazială „Mihai Viteazu” Șelimbăr și Colegiul Tehnic „A.T. Laurean” din Agnita. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Sibiu aceste școli au fost selectate pentru că îndeplinesc toate condițiile unei testări on line.

„Aceste testări se vor desfășura pe platformă, vor fi online și nu vor dura mai mult de 60 de minute. Școlile din Sibiu care participă la proiectul pilot au fost alese în funcție de dotări pentru a răspunde cerințelor unui examen online. Deocamdată nu știm cum vor arăta testările, în mod normal ar trebui să trimită un model de evaluare. Vor fi organizate pe zile, în funcție de capacitatea școlilor. Se va da puțin peste cap activitatea în acele zile, dar motivul pilotării acestor teste este ca ministerul să vadă ce trebuie îmbunătățit”, spune prof. Constantin Dincă, purtător de cuvânt al ISJ.

Potrivit ordinului de ministru aceste testări vor dura 30 de minute pentru elevii din clasele primare și 60 de minute pentru cei de gimnaziu și liceu. Disciplinele la care se organizează evaluarea standardizată sunt la română și matematică pentru clasele I – VII și la română, în funcție de filieră, profil și specializare, disciplina care se susține la examenul național de bacalaureat, ca probă obligatorie a profilului, matematică sau istorie pentru clasele IX – XI.

Sursa foto: Arhiva TS

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Profu

Acum 1 lună

Va fi un mare fiasco....

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus